
Πού τρώμε καλό φαγητό στην Αθήνα; Πού μπορούμε να βρούμε μαγαζιά με χαρακτήρα και ποιοτική γεύση, όταν όλα όσα ανοίγουν μοιάζουν μεταξύ τους; Πού τιμούν τις πρώτες ύλες τους και σέβονται την παράδοση – όχι με μια εμμονή στο παρελθόν, αλλά με αναγνώριση στις γευστικές μας ρίζες; Παρακάτω, σας προτείνουμε 5 μεζεδοπωλεία όπου τρώμε, πίνουμε και περνάμε καλά.

ΑTHeRee
Ένα μεζεδοπωλείο/μαγειρείο/καφενείο που κατά κάποιο τρόπο ξαναέδωσε ζωή στη στοά που φιλοξενούσε -το επίσης μαγειρείο- Τα Κύθηρα. Μιλάμε για τη στοά Τοσίτσα στο κέντρο της πόλης, όπου το ΑTHeRee με τη μαμαδίστικη κουζίνα του και τους πολύ γευστικούς μεζέδες του, που καλύπτουν όλα τα γούστα, μας θυμίζει πως το απλό μπορεί να είναι το πιο νόστιμο από όλα.
Κολοκοτρώνη 29, Αθήνα

Ρίνι
Ανάμεσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πατησίων, την πλατεία Αιγύπτου και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η σεφ Μαρίνα Χρονά, μαζί με τον Νίκο Τσιλίδη, μας συστήνουν ένα μπιστρο-μαγερείο με comfort πιάτα και ζέστη ατμόσφαιρα. Σε έναν άκρως φιλόξενο χώρο, μίνιμαλ, που κρατάει ένα στυλ, τα ζητούμενα είναι τα απλά, η εποχικότητα των πρώτων υλών και η value for money φιλοσοφία, με πιάτα που έχουν κατά βάση ελληνικό πρόσημο.
Ρεθύμνου 8, Αθήνα

Meigma
Το δεύτερο εγχείρημα της σεφ Μαρίνα Χρονά μας αποδεικνύει πως μιλάμε πια για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα όσον αφορά το νέο κύμα της comfort κουζίνας στην πόλη μας. Μετά το Ρίνι λοιπόν, ήρθε και το Meigma το οποίο συστήνεται ως ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο. Χώρος και μεζέδες με άποψη, που συνδυάζουν το εγχώριο με το διεθνές, συνοδεύονται πάντοτε εξαιρετικά με σε μία από τις 70 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα.
Μεγ. Αλεξάνδρου 114, Αθήνα

Καΐρειον
Το Καΐρειον, που φλερτάρει με την ταμπέλα του feelgood καφενείου ή με εκείνη της γαστρο-ταβέρνας, μας κάνει να αναζητήσουμε την πιο παλιά στοά της Αθήνας, τη στοά από την οποία πήρε και το όνομά του. Μιλάμε για ένα μεζεδοπωλείο οικείο και άνετο, που θέλει να γίνει στέκι, στόχος που είναι εξόχως ταιριαστός με την τοποθεσία του. Παράλληλα, διαθέτει και έναν σύγχρονο αέρα στη πόλη προσεγμένη διακόσμηση, χωρίς να παρεκκλίνει από τον στόχο που αναφέραμε πριν: Να συντηρήσει ένα vibe γειτονιάς και να σερβίρει φαγητό με έμφαση στην καλή πρώτη ύλη από μικρούς ‘Ελληνες παραγωγούς. Εδώ, θα απολαύσεις ελληνικά πιάτα με πινελιές από τα Βαλκάνια και την κοντινή Ανατολή, με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Νούσια.
Καΐρη 6, Αθήνα

Manari
Η κρεατοταβέρνα Manari αγαπά το κρέας και τη σχάρα, κάτι που εξακολουθεί να την κάνει περιζήτητη, γιατί αυτός ο συνδυασμός ποτίζει τις γλώσσες μας με νοσταλγία. Στην επιτυχία συμβάλλουν και το ατμοσφαιρικό σκηνικό, τα εξαιρετικά ορεκτικά, αλλά και τα μαγειρευτά, που κάνουν την ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και το σύγχρονο να είναι ιδανική. Αν αγαπάτε το κρέας, αυτή η ταβέρνα είναι μονόδρομος για εσάς.
Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα
Φωτογραφίες: Instagram