Η τόλμη είναι δύναμη, που ανοίγει δρόμους. Μια τολμηρή γυναίκα από την Αργεντινή παραμέρισε τις ανασφάλειές της και  κυριολεκτικά κέρδισε. Η Αλεχάντρα Ροντρίγκεζ από την Λα Πλάτα της Αργεντινής, στα εξήντα της χρόνια, στέφθηκε «Μις Μπουένος Άιρες».

Η μελαχρινή δικηγόρος και δημοσιογράφος αψήφησε τα στερεότυπα γράφοντας ιστορία. Μετά την νίκη της, δήλωσε ότι είναι η πρώτη της γενιάς της, που πέτυχε να πείσει τους κριτές ότι «οι γυναίκες δεν είναι μόνο φυσική ομορφιά, αλλά ένα άλλο σύνολο αξιών».

Η ομορφιά δεν έχει όρια,  ούτε στερεότυπα και είναι κάτι περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο κι ένα καλογυμνασμένο σώμα. Η νέα «Μις Μπουένος Άιρες», όταν ρωτήθηκε για την νεανική της εμφάνιση, δήλωσε πως δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε αισθητικές επεμβάσεις, αλλά προσέχει την διατροφή της και πηγαίνει στο γυμναστήριο, τουλάχιστον, τρεις φορές την εβδομάδα.

Και φυσικά συνεχίζει. Είναι αποφασισμένη να παλέψει για τον τίτλο της  «Μις Αργεντινή» και αν κερδίσει  να διεκδικήσει, το φθινόπωρο, στο Μεξικό και τον τίτλο της «Μις Υφήλιος».

 Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο οργανισμός για την διεξαγωγή των καλλιστείων «Μις Υφήλιος», έδωσε το πράσινο φως για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ενήλικων γυναικών, κάθε ηλικίας. Μέχρι και το 2023, είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν στα καλλιστεία, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του παραπάνω οργανισμού, μόνο οι υποψήφιες από 18 μέχρι 28 ετών. Στον διαγωνισμό μπορούν πλέον να λάβουν μέρος γυναίκες ανεξαρτήτως αν είναι έγκυες, παντρεμένες, διαζευγμένες ή αν έχουν παιδιά.

[mc4wp_form id="278"]