Η επιλογή ενός επώνυμου, ξεχωριστού αρώματος είναι για κάποιους από εμάς ένα στοιχείο της ταυτότητάς μας που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους άλλους. Για κάποιους άλλους αρκεί μία απλή κολώνια για να νιώσουν ευδιάθετοι έχοντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Και στη μία και στην άλλη ανήκετε στο μικρό πλην αξιοθαύμαστο (και αξιέραστο) 20% των ανδρών.

Σε κάθε περίπτωση, είτε επιλέγετε ένα άρωμα των 100 ευρώ είτε μία παραδοσιακή, λεμονάτη κολώνια σαν κι αυτές που χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά κουρεία, θα πρέπει να γνωρίζετε πως να την εφαρμόζετε σωστά επάνω σας για να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα και να αποφύγετε τα «ατυχήματα».

Οι παρακάτω βασικοί κανόνες θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι δεν θα… εξοντώσετε τους γύρω σας με την κολώνια σας, ενώ, αντίθετα, θα επιτρέψετε τόσο στον εαυτό σας όσο και στους άλλους να μυρίσουν όλο το φάσμα των αρωμάτων της.

Μην το παρακάνετε…

Δεν χρειάζεται να αδειάζετε μισό μπουκάλι κολώνια από την κορφή μέχρι τα νύχια σας. Σκοπός σας δεν είναι να κάνετε τους άλλους να λιποθυμούν, όταν βρίσκεστε κοντά τους
Είναι υπεραρκετό να ψεκάζετε από μία φορά μία μικρή ποσότητα στο λαιμό, στο στήθος και στους βραχίονες σας. Κι όχι παραπάνω από τρεις φορές, συνολικά.

Ψεκάστε στο δέρμα, όχι στα ρούχα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που πολλοί κάνουν είναι να ψεκάζουν ένα άρωμα πάνω από τα ρούχα τους. Αυτό έχει ως συνέπεια το άρωμα να ανακατεύεται με τα έλαια και τον ιδρώτα του σώματος δημιουργώντας κακοσμία, αλλά και λεκέδες στο ύφασμα.
Ψεκάστε πάνω στο γυμνό δέρμα σας και από απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών εξασφαλίζοντας έτσι και μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σας.

Μην τρίβεστε…

Άλλο ένα λάθος είναι το να τρίβετε με το χέρι σας το σημείο στο οποίο έχετε βάλει άρωμα. Αυτό διασπά τη μοριακή του δομή αποδυναμώνοντας την έντασή του, αλλά και αλλοιώνοντάς το.
Αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα ωστε να στεγνώσει μόνο του από τον αέρα πριν ντυθείτε
Τόσο απλά. Τόσο διακριτικά.

Τέλος…

Ποιά είναι η διαφορά του αρώματος και της κολώνιας;

Ίσως πολλοί να μπερδεύονται με αυτή την ερώτηση όμως η απάντηση είναι απλή: Οι αληθινές διαφορές μεταξύ κολώνιας (eau de cologne ή eau de toilette) και αρώματος (eau de parfum) είναι απλώς στη δύναμη του αρώματος ή στη συγκέντρωση αρωματικών ελαίων και αλκοόλ (γνωστή και ως «αρωματική ουσία») στο μπουκάλι. Σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση, τόσο πιο ακριβό είναι το προϊόν, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο, ενώ επιλέγετε το νέο σας άρωμα.

Το άρωμα περιέχει περίπου 15 έως 20% συγκέντρωση αρωματικού ελαίου, δίνοντάς του ένα ισχυρότερο άρωμα που υποτίθεται ότι διαρκεί 5 έως 6 ώρες.

Οι κολώνιες, από την άλλη, περιέχουν μόνο έως 2 έως 4% αρώματος και διαρκούν το πολύ 3 ώρες. Τείνουν να είναι λιγότερο δαπανηρές και έρχονται, επίσης, σε μεγαλύτερα μπουκάλια, ενώ προτείνονται για καθημερινή χρήση.

[mc4wp_form id="278"]