Υπάρχουν αρκετοί κανόνες που, αν τους τηρήσεις, θα μπορέσεις διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, περνώντας τα χρόνια. Όμως, σήμερα, θα σου αποκαλύψουμε ποιος είναι ο χρυσός κανόνας που πρέπει να εντάξεις, οπωσδήποτε, στην skincare ρουτίνα σου αν θέλεις να μιλάς για αντιγήρανση.

• Φόρα το αντηλιακό σου όλο τον χρόνο!

Δεν υπάρχει φροντίδα αντιγήρανσης του δέρματος χωρίς αντηλιακή προστασία.

Ακόμα και αν χρησιμοποιείς σωστά και συχνά την ακριβότερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου -που έχεις πληρώσει για αυτή μία περιουσία- δεν υπάρχει φροντίδα αντιγήρανσης για το δέρμα, αν ξεχνάς την αντηλιακή σου!

Αυτό θα πρέπει να το θυμάσαι κάθε ημέρα και για πάντα. Ο ήλιος είναι ο κύριος εξωγενής παράγοντας γήρανσης τους δέρματος. Η UVB ακτινοβολία ευθύνεται για το ηλιακό έγκαυμα, ενώ η UVA προκαλεί το οξειδωτικό stress που οδηγεί στη γήρανση του δέρματος. Ο μόνος τρόπος προστασίας είναι η περιορισμένη έκθεσή μας στον ήλιο, η χρήση αντηλιακού, καπέλου και γυαλιών.

Δεν πρέπει να φοράμε αντηλιακό μόνο στην παραλία, ούτε μόνο το καλοκαίρι και την άνοιξη. Ο χειμωνιάτικος ήλιος δεν είναι αθώος, καθώς αυτή την εποχή η γη βρίσκεται πιο κοντά στον ήλιο και μπορεί οι ακτίνες UVB να εξασθενούν, αλλά οι UVA διαπερνούν τα σύννεφα και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Για αυτό, όταν οδηγούμε αρκετή ώρα, η έκθεσή μας στην ακτινοβολία UVA είναι μεγάλη. Ακόμα και εάν το γραφείο σου είναι δίπλα σε τζαμαρία, πρέπει να φοράς αντηλιακό.

Η χρήση αντηλιακού πρέπει να διαρκεί όλο τον χρόνο και δεν αφορά μόνο το πρόσωπο. Δεν ξεχνάμε την ευαίσθητη και συχνά παραμελημένη περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, στην καθημερινή skincare ρουτίνα μας. Επίσης, δεν ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό στα χέρια μας για να προστατεύουμε τη λεπτή επιδερμίδα τους από πανάδες και ρυτίδες.  

Το αντηλιακό μπαίνει στο τέλος της skincare ρουτίνας. Φυσικά, η επανάληψη της εφαρμογής του αντηλιακού είναι must κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ξεκίνα με το πρώτο βήμα, την απαραίτητη χρήση αντηλιακού, κάθε ημέρα, όλο τον χρόνο και μαζί θα πούμε όλα τα tips για τη συχνή χρήση του.

[mc4wp_form id="278"]