Το βιβλίο αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για τις διάφορες προεπιλογές του Dry Ager και τις κατηγορίες τροφίμων που σχεδιάστηκε να χειριστεί. Επίσης, παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για την προετοιμασία των τροφίμων για τη διαδικασία της ωρίμανσης και κάνει διάκριση μεταξύ διαφόρων κομματιών, διαφόρων κρεάτων.

Μεταξύ των πολλών τροφίμων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι:

  • Μπριζόλες μοσχαριού, κοντρολέ, και γλώσσα
  • Χοιρινό κοιλιάς, κεφάλι, και μυελός
  • Κυνήγι ελαφιού
  • Ολόκληρο κοτόπουλο, πάπια, και φασιανός

Η ξηρή ωρίμανση του κρέατος, είναι μία τεχνική που συνήθως παραμένει αποκλειστικό προνόμιο των υψηλής χωρητικότητας εστιατορίων με μεγάλο όγκο εργασίας κρέατος, καθώς και των κρεοπωλείων, τα οποία διαθέτουν τον απαιτούμενο χώρο, την τεχνογνωσία και τον προϋπολογισμό για να αφιερώσουν μεγάλες ποσότητες κρέατος για εβδομάδες ή μήνες, υπό τις πολύ συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας που απαιτούνται, για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.

Επιπλέον, στο βιβλίο περιλαμβάνονται συνταγές για την παρασκευή αλλαντικών, όπως πανσέτα, λάρδο, Tyrolean μπέικον, Black Forest ham, biltong, και παστράμι. Στα παραρτήματα του βιβλίου, θα βρείτε πληροφορίες για την επιλογή κρεάτων που είναι κατάλληλα για ωρίμανση και πώς να αναγνωρίσετε όταν η διαδικασία ωρίμανσης δεν εξελίσσεται σωστά.

Η Βίβλος της Ξηρής Ωρίμανσης θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό Dry Ager, αλλά ακόμα και οι αποφασισμένοι μάγειρες που δεν διαθέτουν ένα Dry Ager, θα μπορέσουν να αντλήσουν χρήσιμες γνώσεις και ιδέες για την εκλεπτυσμένη προετοιμασία τροφίμων.

Ανακαλύψτε, λοιπόν, τον κόσμο της ξηρής ωρίμανσης και αναδείξτε την πλούσια γεύση των τροφίμων σας με αυτό το εκπληκτικό εγχειρίδιο.

Πληροφορίες

Συγγραφείς: Aaron and Christian Landig
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Σελίδες: 336
Γλώσσα: Αγγλικά
Τιμή : €90
Έξοδα αποστολής σε Ελλάδα & Κύπρο: €5
Για παραγγελίες συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ
Διάθεση σε Ελλάδα & Κύπρο: Gastronomy Essentials

[mc4wp_form id="278"]