Ο καιρός ανοίγει και οι βόλτες μας στο κέντρο της Αθήνας θα αρχίσουν όλο και συχνότερα να συνοδεύονται από ένα παγωτό στο χέρι. Ευτυχώς, έχουμε πολλές και νόστιμες επιλογές που προσφέρουν πρωτότυπες γεύσεις στους λάτρεις της λιχουδιάς που έχει συνδυαστεί με τις καλύτερες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια μας. Παρακάτω θα βρείτε 5 παγωτατζίδικα που υπηρετούν τον σκοπό τους και μας σερβίρουν παγωτό με γεμάτη και αξέχαστη γεύση.

Μαραμπού

Το artigianale παγωτατζίδικο της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου στην Αρχελάου παραμένει εδώ και κάποια χρόνια, από όταν άνοιξε το 2019, βασικό σημείο συνάντησης για τους φανατικούς του σπιτικού και φρέσκου παγωτού. Το ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, το καϊμάκι (μόνο με σαλέπι, χωρίς μαστίχα), το φιστίκι και η μόκα συζητιούνται κι επιλέγονται περισσότερο απ’όλα.

Αρχελάου 17, Αθήνα

Κόκκιον

Το παγωτατζίδικο Κόκκιον προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα απλό παγωτό. Κι αυτό γιατί ο Βασίλης Παπαματθαίου, που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα, έχει τεράστια εμπειρία καθώς έχει δουλέψει σε μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια. Δοκιμάστε αλατισμένο φιστίκι με καραμέλα, χαλβά ή κάποιο από τα σορμπέ και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε.

Πρωτογένους 2, Αθήνα

Django

Το πρότυπο παγωτατζίδικο του Κουκακίου, αφού έκανε πολλούς να το αναζητούν σε κάθε βόλτα τους στη Σύρο, αφίχθη στην Αθήνα το 2021, συνεχίζοντας να δίνει τεράστια έμφαση στην πρώτη ύλη, με φιλοσοφία που υπηρετεί τις βιώσιμες και ηθικές πρακτικές παραγωγής. Το Django μας προσφέρει μία φρέσκια οπτική πάνω στο αγαπημένο γλύκισμα, ακολουθώντας πίστα την εποχικότητα. Hits η Aztec vegan σοκολάτα, κρέμα Καταλάνα, φιστίκι, σορμπέ με ονειρεμένη υφή, ας είναι κάποια από τις επιλογές σας.

Βεΐκου 15, Κουκάκι

Le Greche

Αυτό το παγωτατζίδικο θεωρείται ένα από τα πρώτα spots με πραγματικά νόστιμο και «πραγματικό» παγωτό στο κέντρο της Αθήνας, που κατά κάποιο τρόπο προκάλεσε και την άνοδο της δημοτικότητας του δροσερού αυτού εδέσματος, τα προηγούμενα χρόνια. Εδώ, χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες που σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του ιταλικού gelato, κάνουν την επίσκεψή σας απαραίτητη όταν βρεθείτε στο κέντρο.

Μητροπόλεως 16, Αθήνα

Oggi Athens

Μία γωνιά που εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2020 στη Βουλής, παρέχει ανελλιπώς κρεμώδες, σχεδόν βελούδινο gelato σε οποιονδήποτε βρεθεί στα πέριξ. Καβουρδισμένο Pistacchio Siciliano με φρέσκο βιολογικό αγελαδινό γάλα και θαλασσινό αλάτι, Pulcinella (φρέσκια ρικότα, νιφάδες σοκολάτας Modica με φιστίκι και πορτοκάλι) και Nocciola (με πάστα φουντουκιού από το Πιεμόντε) κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη κουταλιά.

Βουλής 17, Αθήνα

Φωτογραφίες: Instagram

[mc4wp_form id="278"]