Αν έχεις 2-3 μήλα στο σπίτι και τα βασικά υλικά που έχουμε στην κουζίνα, μπορείς να φτιάξεις αυτή την εύκολη μηλόπιτα με λίγες θερμίδες. Το παραδέχομαι: όσο προχωράει ο χειμώνας, τόσο λιγότερο αντιστέκομαι στα γλυκά, ειδικά όσα έχουν ζύμες. Αν με νιώθεις, η παρακάτω συνταγή για μηλόπιτα είναι εύκολη, γρήγορη και με τις δικές μου παραλλαγές έχει καταλήξει αρκετά light.
Την φτιάχνω χρόνια, πετυχαίνει πάντα και είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ.
Υλικά για ελαφριά μηλόπιτα
2 μήλα (κόκκινα ή ένα κόκκινο και ένα πράσινο αν σου αρέσει η ξινούτσικη γεύση τους)
2 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ό,τι αλεύρι έχεις στο ντουλάπι
120 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
1 κ.σ. βούτυρο
130 γρ. νερό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτω στο μείγμα ένα ένα τα υλικά και τα ανακατεύω απαλά με μία μαρίζ.
Κόβω τα μήλα σε τέταρτα, τα ξεφλουδίζω και καθαρίζω τα κουκούτσια και τα κόβω σε λεπτές φέτες, ίδιου πάχους.
Καλύπτω με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας ή ενός πυρέξ και μεταφέρω το μείγμα της ζύμης.
Στρώνω από πάνω τα μήλα, πιέζοντάς τα πολύ απαλά. Μοιράζω το βούτυρο πάνω από τα μήλα και ψήνω για 45 – 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Η μηλόπιτα αυτή γίνεται τόσο γλυκιά όσο είναι τα μήλα που χρησιμοποίησες. Εάν θέλεις το κάτι παραπάνω από γλύκα, μπορείς να την πασπαλίσεις με 1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη στα μισά του ψησίματος.