Πονόλαιμος, βήχας, αδυναμία. Τα συμπτώματα μιας ίωσης, είτε μιλάμε για γρίπη, είτε για κορονοϊό, είτε για οποιαδήποτε άλλη, μας ταλαιπωρούν. Η γιατρός του NHS μοιράζεται στο TikTok τα δικά της hacks για να μειωθεί η διάρκεια μιας ίωσης.

Όποιος δεν κόλλησε κάποια ίωση αυτές τις μέρες, να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό! Η Covid, η γρίπη τύπου Α αλλά και διάφορες «ανώνυμες» ιώσεις έχουν κάνει πανηγύρι αυτήν την περίοδο. Προφανώς ο γιατρός μας είναι ο πρώτος που θα μας δώσει έγκυρες συμβουλές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ίωσης, ωστόσο αυτή η γιατρός του αγγλικού φορέα υγείας NHS μοιράζεται μαζί μας κάποιες δικές της συμβουλές για να νιώσουμε πιο γρήγορα καλά.

Πώς θα περάσει πιο γρήγορα μια ίωση

Η Doctor Shirren του NHS, προτείνει κάποια tips που περιορίζουν την ένταση και τη διάρκεια μιας ίωσης. Αυτό που τονίζει είναι ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα, με τα πρώτα συμπτώματα, όπως γδάρσιμο στο λαιμό, πονοκέφαλο ή δακρύρροια, και εστιάζει την προσοχή της στη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο. «Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τον βήχα ή το κρυολόγημα», λέει η dr Shirren στο βιντεάκι της, «αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι η λήψη ψευδαργύρου και βιταμίνης C μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα {των συμπτωμάτων}. Προσωπικά, το κάνω αυτό τα τελευταία δύο χρόνια και μπορώ να σας πω ότι πραγματικά έχει αποτέλεσμα», συμπληρώνει στο βιντεάκι που ανέβασε στο TikTok.

Θυμηθείτε, μόνο, ότι εάν νιώθετε ότι σας τριγυρίζει κάτι, μόνο ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας μπορούν να συστήσουν έγκυρα συμπληρώματα ή θεραπευτική αγωγή.

Τι άλλο μπορεί να μαλακώσει τα συμπτώματα μιας ίωσης

Το τσάι του βουνού, το χαμομήλι, ένα αφέψημα με μείγμα βοτάνων που βοηθούν στο κρυολόγημα είναι επίσης «γιατροσόφια» που προφανώς δεν τα γνωρίζουν στην Αγγλία, εμείς όμως ξέρουμε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά! Αντίστοιχα «θεραπευτική» θεωρείται η κλασική κοτόσουπα – ποιος δεν το γνωρίζει αυτό από τη μαμά του;

Η ξεκούραση και η αποφυγή της επαφής με άλλους ανθρώπους είναι επίσης σημαντικά, όχι μόνο για να ανακάμψει πιο γρήγορα το ανοσοποιητικό μας και να μην κολλήσουμε κάποιον ακόμη ιό, αλλά και για να προστατέψουμε τους γύρω μας, δείχνοντας την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία.

[mc4wp_form id="278"]