Τα αυγά αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων και δικαίως θεωρούνται μια από τις πιο θρεπτικές τροφές στον κόσμο. Ακόμη κι αν κάποιοι τα αποφεύγουν λόγω της συσχέτισής τους με την υψηλή χοληστερόλη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί η έρευνα δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτή τη σχέση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά οφέλη για τη διατροφή και την υγεία που υπόσχονται τα αυγά,
η Τζέιμι Στάθης, δημοσιογράφος της ιστοσελίδας The Healthy, αποφάσισε να κάνει ένα ενδιαφέρον πείραμα, διάρκειας μιας εβδομάδας: Έβαζε στο μενού της αυγά με διαφορετικούς τρόπους μαγειρεμένα κάθε μέρα. «Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, έτρωγα περισσότερα από δύο αυγά την ημέρα, μερικές φορές τρία, άλλοτε ως ομελέτα, άλλοτε ψημένα, με περισσευούμενα λαχανικά, κρέας και τυρί. Είχα επίσης πάντα μαζί μου έτοιμα βραστά αυγά, ως σνακ πριν από την προπόνηση ή ανάμεσα στα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας», εξήγησε η Στάθης.

Μειώνουν την επιθυμία για ενδιάμεσα ανθυγιεινά σνακ

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής της, η δημοσιογράφος παρατήρησε και ένα άλλο ενδιαφέρον που την εξέπληξε με εξαιρετικά θετικό τρόπο. Η επιθυμία της για ενδιάμεσα γλυκά σνακ έχει μειωθεί. Το απέδωσε στην τακτική κατανάλωση πιάτων με αυγά, τα οποία είναι γεμάτα με υγιή λίπη και πρωτεΐνες. «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δοκιμής, παρατήρησα ότι είχα λιγότερη λαχτάρα για γλυκά. Αντί για ένα γλυκό μάφιν με μικρή διατροφική αξία, για παράδειγμα, προτίμησα δύο βραστά αυγά, που με κράτησαν χορτάτη για πολλή», αποκάλυψε.

Η δημοσιογράφος αποφάσισε ότι τα αυγά στο εξής θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής της με διάφορους τρόπους.

Πηγή: Cibum

[mc4wp_form id="278"]