Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της εμβληματικής λυρικής καλλιτέχνιδας προσφέροντας ελεύθερη είσοδο στους εκθεσιακούς του χώρους την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου από τις 17:00 έως τις 21:00.

Η γιορτή κορυφώνεται στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, όπου η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής και ορχήστρα in residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα χαρίσει στο κοινό μια μοναδική συναυλία. Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται έργα των Bellini, Puccini, Verdi και άλλων σπουδαίων συνθετών.

Η Μαρία Κάλλας είναι το σημείο αναφοράς για την Όπερα του 20ου αιώνα με αξεπέραστες ερμηνείες και τεχνική. Χαρακτηρίστηκε ως divina, δηλαδή θεϊκή. Πολύπλευρη καλλιτέχνης, με εξαιρετική μουσική παιδεία και εκπληκτική ερμηνευτική δεινότητα, ανανέωσε το λυρικό τραγούδι σε τέτοιο βαθμό που μπορούμε σήμερα να διακρίνουμε σε εποχή πριν και μετά την Κάλλας. Πολλές από τις ερμηνείες της θεωρούνται ανεπανάληπτες, ενώ η γοητεία της παραμένει άσβεστη.

Θεϊκή και αινιγματική, η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος του 20ου αιώνα αναδεικνύεται ως εμβληματική προσωπικότητα της Ελλάδας και της Όπερας και το Μουσείο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν το έργο της και την σπουδαία καλλιτεχνική της πορεία.

«Πρώτη μου καριέρα θεωρώ και ονομάζω εκείνη στην Αθήνα, στη διάρκεια του πολέμου… Εκεί ασκήθηκα, εκεί απέκτησα τις σκηνικές εμπειρίες μου…»

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας είναι το πρώτο στον κόσμο για την μεγάλη ντίβα και μοναδικό μουσείο στην Αθήνα αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας. Ανήκει στην κατηγορία των ιστορικών/βιογραφικών μουσείων και των μουσείων παραστατικών τεχνών. Βασικός σκοπός του είναι να κάνει γνωστή την καλλιτεχνική προσωπικότητα και το έργο αυτής της εμβληματικής λυρικής καλλιτέχνιδας σε ευρύτερες ομάδες κοινού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δημιουργία συλλογής του Δήμου Αθηναίων με αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας ξεκίνησε το 2000, όταν ο Δήμος απέκτησε τα πρώτα αντικείμενα συμμετέχοντας σε διεθνή πλειστηριασμό στο Παρίσι. Έκτοτε η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με δωρεές αντικειμένων που ανήκαν ή αναφέρονται στη Μαρία Κάλλας, αλλά και με αντικείμενα που προέκυψαν από χρησιδανεισμό, με αποτέλεσμα να αριθμεί σήμερα πάνω από 1000 τεκμήρια. Ενδεικτικά η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το προσωπικό της φωτογραφικό άλμπουμ (περιόδου 1947-1959), κοστούμια από παραστάσεις, ρούχα, επιστολές προς την Μαρία Κάλλας ή της ιδίας προς τρίτους, αφίσες και προγράμματα παραστάσεων, τηλεγραφήματα, προσωπικά αντικείμενα, δίσκους και cds, βιβλία, περιοδικά και πίνακες ζωγραφικής.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες και κανονίστε την επίσκεψή σας, εδώ.

[mc4wp_form id="278"]