Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να γίνουν δημιουργικά και να αρχίσουν να παίζουν. Ακόμα κι ένα πλαστικό μπολ μπορεί να κινήσει τη φαντασία τους για ένα παιχνίδι, ακόμα και το τηλεκοντρόλ πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού. Γιατί, λοιπόν, όταν έχουν πάρα πολλά παιχνίδια δείχνουν να τα βαριούνται και δεν μπορούν να παίξουν;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, όταν έχουν πολλά ερεθίσματα γύρω τους. Δεν ξέρουν ποιο να διαλέξουν και δεν παρατηρούν εύκολα ένα παιχνίδι που θα τους κινήσει το ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει η παιδίατρος Σουζάνα Κέμπερ, σε ανάρτησή της, καλό είναι να έχουμε λίγα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να απασχοληθούν με κάποιο που θα διαλέξουν πιο εύκολα. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.
Ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνουμε τα πολλά παιχνίδια από το δωμάτιο είναι να ακολουθήσουμε τον κανόνα των 20 παιχνιδιών. Ζητάμε από το παιδί μαζί να ξεκαθαρίσουμε τα παιχνίδια του. Κάποια θα τα κρατήσει, κάποια θα τα χαρίσει, κάποια θα μπουν στο ντουλάπι για αργότερα.
Ζήτα από το παιδί να διαλέξει 20 παιχνίδια (μπορεί να είναι και 10 ή 15, ανάλογα με το πόσα έχει). Αυτά που διάλεξε θα τα κρατήσει στο δωμάτιο, ενώ τα υπόλοιπα θα αποφασίσετε μαζί αν θα φυλαχτούν για αργότερα, αν θα χαριστούν ή αν θα πεταχτούν σε περίπτωση που έχουν χαλάσει.
Αυτά που θα φυλάξετε μπορείς να τα ξαναβγάλεις σε 1 μήνα ώστε να παίξει με αυτά και να μεταφέρεις τα παλιά στη ντουλάπα. Να κάνεις, δηλαδή, μια εναλλαγή ανά διαστήματα στα παιχνίδια που έχει το παιδί στη διάθεσή του για να παίζει.
Πηγή: Themamagers