Η τρέλα με το μαγνήσιο και τη βιταμίνη D είναι πραγματική και δικαιολογημένη. Είναι δύο από τα θρεπτικά συστατικά που εμπλέκονται στις περισσότερες λειτουργίες του σώματός μας και, ωστόσο, είναι και αυτά που λείπουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό. Έχουν πολλά οφέλη, αλλά πάνω απ ‘όλα, σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε τα κοινά συμπτώματα που έχει η ανεπάρκεια και των δύο: κούραση, μυϊκοί πόνοι και πονοκεφάλους, κόπωση και ευερεθιστότητα και άγχος. Ας δούμε μερικές ιδέες για να τα εντάξετε πιο εύκολα στη διατροφή σας:
1.Σαλάτα σπανάκι (πολύ πλούσια σε μαγνήσιο και βιταμίνες A, C, E και K) με ντοματίνια, κοτόπουλο ή γαλοπούλα, σαρδέλες (λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη D) και καρύδια.
2. Frittata μαγειρεμένο στο φούρνο ή τη φριτέζα με σπανάκι, ντομάτες, τυρί και αυγό (ο κρόκος αυγού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D).
3. Wrap με ψητή κολοκύθα (πλούσια σε μαγνήσιο, φυτικές ίνες και ψευδάργυρο), τυρί φέτα, ντομάτες, μαρούλι και αβοκάντο (με υγιεινά λιπαρά και βιταμίνη D).
4. Ψητές σαρδέλες (είναι μια από τις πιο αντιφλεγμονώδεις τροφές και πλούσια σε βιταμίνη D) μαζί με μια κρέμα κολοκύθας (με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο), καρότο, πράσο και σκόρδο.
5. Σαλάτα λάχανο (τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε μαγνήσιο), με αβοκάντο, φιστίκι Αιγίνης, ταχίνι και ρόδι.
6. Κρέμα κολοκυθιού με μπαλάκια φρέσκου τυριού και πέστροφα με ζαμπόν en papillote (μαγειρεμένο σε πουγκί). Τα λιπαρά ψάρια έχουν υψηλή ποσότητα βιταμίνης D.
7. Μια φέτα ψωμί σίκαλης με σολομό, αβοκάντο, ντομάτα και βραστό αυγό. Είναι μια γρήγορη επιλογή με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D όπως ο σολομός και τα αυγά.
8. Τατάκι κόκκινου τόνου με σουσάμι (ο τόνος είναι ένα από τα ψάρια με την υψηλότερη ποσότητα βιταμίνης D) συνοδευόμενο από πράσινα φασόλια σοταρισμένα με ελαιόλαδο, μηλόξυδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Τα φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο.
9. Σολομός σε κατσαρόλα (πλούσιος σε βιταμίνη D και πρόδρομο κολλαγόνο) και σπανάκι (με μαγνήσιο). Για να το φτιάξετε, οι ειδικοί συμβουλεύουν να σοτάρετε το κρεμμύδι και να ψήσετε το σπανάκι και μετά τον ψιλοκομμένο σολομό. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε ένα αυγό από πάνω και να το ψήσετε λίγο ακόμα.
10. Γαλλική ομελέτα με τόνο και σπανάκι και σαλάτα ξηρών καρπών με ελαιόλαδο. Είναι ένα ελαφρύ βραδινό, κατάλληλο για αδυνάτισμα, χωρίς όμως να εγκαταλείψουμε τη βιταμίνη D από τον τόνο και το μαγνήσιο από το σπανάκι.
11. Ομελέτα δύο αυγών με γαρίδες, σπανάκι, μανιτάρια και φέτα με ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως. Τα θαλασσινά γενικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D.
12. Σαλάτα κινόα με σπαράγγια, αβοκάντο, ντομάτες, κολοκυθόσπορους, ελαιόλαδο και ακτινίδιο.
13. Σολομός με μπρόκολο στον ατμό και ψητή πατάτα.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: Vogue España