Θέλεις ένα ελαφρύ γλυκό που χωρίς ζάχαρη, με πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη; Δοκίμασε τη δοκιμασμένη συνταγή μου για σπιτικό carrot cake.

Αυτή τη μεταβατική εποχή έχω μια τεράστια λαχτάρα για γλυκό με τον καφέ και με τα αφεψήματά μου. Το light κέικ καρότου που σου προτείνω έχει προκύψει από δοκιμές που έκανα σε κλασικές συνταγές προκειμένου να κόψω θερμίδες και ζάχαρη. Δοκίμασέ το και feel free να μου γράψεις τη γνώμη σου ή τα δικά σου tips!

Light κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη

Υλικά για μία μέτρια παραλληλόγραμμη φόρμα

2 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα για κέικ
2 αβγά
4/5 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2/3 φλιτζάνι τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρότα και καρύδια
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάω το αραβοσιτέλαιο με το μέλι και τα αβγά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω με τη μαρίζ. Μεταφέρω σε μία φόρμα σιλικόνης και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά.

Tips

Αν θέλεις να μειώσεις κι άλλο τις θερμίδες, μπορείς να παραλείψεις τα καρύδια, αν και ταιριάζουν πολύ στο κέικ καρότου. Την επόμενη φορά, θα δοκιμάσω αντί για μέλι να βάλω στο μείγμα μερικούς μουλιασμένους χουρμάδες ή δαμάσκηνα που θα χτυπήσω στο μούλτι να γίνουν σαν αλοιφή.
Για χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, μπορείς να αντικαταστήσεις τη λευκή φαρίνα με ολικής. Εμένα δεν μου αρέσει, αλλά περί ορέξεως…

Αυτά και καλοφάγωτο!

[mc4wp_form id="278"]