Ο Mario Vargas Llosa είναι καλά στη Λίμα (Περού), αλλά έχει μειώσει την ένταση των δραστηριοτήτων του, εξήγησε ο γιος του Álvaro σε εκδήλωση στη Μαδρίτη σχετικά με την έδρα που πήρε το όνομά της από τον νικητή του βραβείου Νόμπελ. Η έδρα ανακοίνωσε πιο αξιόλογες δραστηριότητες και έργα για τους επόμενους μήνες και χθες, ημέρα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, διοργάνωσε ένα γκαλά στο San Lorenzo de El Escorial (Μαδρίτη), στο οποίο ο συγγραφέας, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Περού, δεν έδωσε το παρόν.

Ο Álvaro Vargas Llosa εξήγησε ότι ο πατέρας του είναι καλά. «Κοντεύει να κλείσει τα 89, άρα είναι στο κατώφλι των 90. Σε αυτή την ηλικία, προφανώς, μειώνει κανείς λίγο την ένταση των δραστηριοτήτων του και το έχει κάνει».

Στο IV ετήσιο συνέδριο της προεδρίας, ανακοινώθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Μυθιστορήματος Biennial Mario Vargas Llosa, αξίας 100.000 $. Μια άλλη δραστηριότητα θα είναι το Πρώτο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Νέων της Μαδρίτης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο για να συνδέσει τους μικρούς αναγνώστες μεταξύ 11 και 18 ετών με τους αγαπημένους τους συγγραφείς, και το Φεστιβάλ “Escribidores”, του οποίου η τέταρτη έκδοση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως 8 Φεβρουαρίου 2025 στη Μάλαγα (νότια Ισπανία) με τη συμμετοχή των Mario Vargas Llosa, Richard Ford, Mircea Cartarescu, Isabel Allende και Joyce Carol Oates, σύμφωνα με την προαναφερθείσα δήλωση.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της έδρας στη Λατινική Αμερική, με εκδηλώσεις στο Μεξικό, την Αργεντινή και το Περού τους επόμενους μήνες, προωθώντας τις πολιτιστικές και λογοτεχνικές ανταλλαγές και την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Πηγή: El espectador

[mc4wp_form id="278"]