Αν περιέγραφες τη Florence Pugh ως ηθοποιό δύο διαστάσεων, θα μπορούσε λογικά να αισθανθεί αρκετά προσβεβλημένη. Ο συμπρωταγωνιστής της, Andrew Garfield, ωστόσο, υιοθέτησε μια πιο κυριολεκτική προσέγγιση, φέρνοντας ένα χαρτόνι μαζί του σε μια πρεμιέρα που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Ενώ οι περισσότερες ταινίες που κυκλοφόρησαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα είχαν τους αστέρες τους παρόντες, ο Garfield έπρεπε να πετάξει μόνος το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς η Pugh αυτή τη στιγμή βρίσκεται μακριά για τα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας.

Η Βρετανίδα ηθοποιός υποδύεται μία νεαρή σεφ που έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο We Live In Time, ενώ ο Garfield υποδύεται τον σύντροφό της και πατέρα της τρίχρονης κόρης του ζευγαριού. Η ταινία γυρίστηκε την περασμένη άνοιξη και ήταν η αφορμή για το ξύρισμα του κεφαλιού της Pugh στο Met Gala του 2023, μια εμφάνιση που έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της μόδας εκείνη την εποχή.

Παρά το βαρύ θέμα του, το We Live In Time έχει επαινεθεί ως «ωδή στη ζωή», αν και άλλοι κριτικοί το έχουν περιγράψει ως «θετικά ντελικάτο». Ο Garfield υποδύεται τον Tobias, ένα στέλεχος μάρκετινγκ της Weetabix που παλεύει με το διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, όταν τον χτυπά η Pugh, Almut. Ξυπνάει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα του την Almut να απολογείται. Το ζευγάρι τελικά ερωτεύεται, αλλά τα σχέδιά τους για το μέλλον τίθενται σε αμφιβολία όταν ο καρκίνος της Almut επιστρέφει.

Η ταινία βλέπει τον Garfield να επανενώνεται με τον σκηνοθέτη John Crowley, 17 χρόνια μετά την κυκλοφορία της προηγούμενης συνεργασίας τους Boy A – έναν από τους πρώτους ρόλους του Garfield.

Ο ηθοποιός περπάτησε στο κόκκινο χαλί στο Royal Festival Hall του Λονδίνου την Πέμπτη, στο πλευρό της συμπρωταγωνίστριάς του από χαρτόνι. Η ταινία είναι, από πολλές απόψεις απολαυστική, με πραγματική χημεία μεταξύ Garfield και Pugh και ενδιαφέρουσες υποπλοκές όπως η συμμετοχή της Almut σε ένα διεθνές πρωτάθλημα σεφ.

Αλλά η ταινία έχει λάβει μικτές κριτικές από την πρεμιέρα της στο Τορόντο τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Αθηνόραμα, η ταινία είναι χάρμα ιδέσθαι, τόσο στις ανάλαφρες όσο και τις συννεφιασμένες στιγμές και καθοδηγεί μια ρομαντική δραμεντί η οποία προσπαθεί φιλότιμα να ισορροπήσει τη γλυκόπικρη αίσθηση μιας σχηματικά «τραγικής» ερωτικής ιστορίας. Στο περιοδικό Σινεμά διαβάζουμε ότι πρόκειται για καλαίσθητο ρομαντικό μελόδραμα που αναπαράγει τη συνταγή του «Love Story» αλλά με λιγότερη μεγαλοστομία και μεγαλύτερη εγκράτεια. Οι φίλοι του είδους αξίζει να το δοκιμάσουν.

Γενικά κριτικοί και κοινό συμφωνούν πως οι ηθοποιοί τα καταφέρνουν παραπάνω από καλά, κι αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος για να τη δείτε στο αγαπημένο σας σινεμά.

Η ταινία, Ζούμε τη στιγμή, μετά την πρεμιέρα της στην Ελλάδα στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, κυκλοφορεί στις αίθουσες ήδη από την Πέμπτη.

Πηγή: BBC / Αθηνόραμα / cinemagazine

[mc4wp_form id="278"]