Τα σπίτια αποτελούν βαθιά προσωπικές οπτικές επιλογές ανάλογα με τη διάθεση των ιδιοκτητών τους, αλλά υπάρχουν επίσης μαθήματα και ιδέες που πρέπει να αντλούνται από τους όμορφους χώρους. Τον χειμώνα λοιπόν, ακόμα κι αν δεξ είστε φαν των χρωμάτων, τολμήστε λίγο χρώμα στον προσωπικό σας χώρο και θα αντιληφθείτε πόσο επηρεάζει την ψυχολογία σας κάτι τόσο μικρό. Άλλωστε δε λέμε πως το σπίτι μας, ο ολοδικός μας χώρος, αντικατοπτρίζει και την ψυχή μας; Παρακάτω, πέντε βασικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αποφασίσετε να δώσετε χρώμα στον δικό σας χώρο διαβίωσης.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος

Θα πρέπει να αφορά αυτό που σας ελκύει. Ένα σπίτι γεμάτο με συγκρουόμενα χρώματα, μοτίβα και αγαπημένα μπιχλιμπίδια, μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που αντιπροσωπεύει τέλεια αυτόν που τον έχει διακοσμήσει. Διαλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα και ενσωματώστε το στον χώρο σας. Ή διαλέξτε παραπάνω από ένα χρώματα, ακόμα και μοτίβα και θυμηθείτε ότι δεν έχει σημασία η μόδα, αλλά το δικό σας μάτι, η δική σαε επιλογή. Ποιος κοιμάται και ξυπνάει σ αυτό το σπίτι;

Χρώμα στους τοίχους ή στα έπιπλα

Συχνά το μεγαλύτερο εμπόδιο για να βάψετε τους τοίχους σας γυαλιστερό κίτρινο για παράδειγμα, είναι ο φόβος ότι μπορεί να φαίνεται τρομερό, αλλά το χειρότερο σενάριο είναι πάντα ότι πρέπει να βάψετε ξανά. Ωστόσο αυτό είναι το τόσο απελευθερωτικό με τη βαφή: Είναι σχετικά εύκολο να αλλάξει. Με την ίδια λογική, είναι εύκολο να βάψετε και τα έπιπλα σας, έπιπλα που έχετε βαρεθεί ή που πια δεν ταιριάζουν στον χώρο σας. Αυτή είναι μια καλη πρακτική και πολύ φιλική προς το περιβάλλον και σύμμαχος της βιωσιμότητας, καθως δεν αγοράζετε εκ νέου έπιπλα. Τέλος, ένα χρωματιστό ζευγάρι κουρτίνες, αλλάζει ακόμα και την αίσθηση του λευκού τοίχου, καθώς όλα φαίνονται πιο φωτεινά.

Μπιχλιμπίδια

Και συνεχίζοντας με τα διακοσμητικά, σε ίδια διάθεση με τις κουρτίνες, το πιο εύκολο είναι να επενδύσετε σε χρωματιστά μπιχλιμπίδια: βάζα, καθρέφτες, ακόμα και κορνίζες. Στα μαγαζιά με vintage μπορείτε να βρείτε πανεύκολα χρώμα, καθώς κυριαρχούσε πολύ περισσότερο παλιά – πριν το κίνημα του less is more.

Θυμηθείτε ότι ο χώρος είναι δικός σας, θυμηθείτε ότι αρκεί ακόμα κι ένα έπιπλο να δώσει χρώμα και διάθεση στον χώρο και την καθημερινότητά σας.

Πηγή: Vogue UK

[mc4wp_form id="278"]