Η Petco ανακοίνωσε πρόσφατα την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής που περιλαμβάνει μόνο υιοθεσία κουνελιών, αναγνωρίζοντας την ιδιότητά τους ως το τρίτο πιο δημοφιλές ζώο συντροφιάς στις Η.Π.Α. Ως αποτέλεσμα αυτού του προοδευτικού βήματος, η Petco τερματίζει το προηγούμενο περιορισμένο πιλοτικό πρόγραμμα που επέτρεπε την πώληση κουνελιών εμπορικής εκτροφής.

Αυτή η θετική αλλαγή υπογραμμίζει την αφοσίωση της Petco στην ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ των οικογενειών που φροντίζουν και των κατοικίδιων ζώων που έχουν ανάγκη από στοργικά σπίτια. «Η Petco κάνει το σωστό και δεσμεύεται εκ νέου σε μια πολιτική μόνο για υιοθεσία. Γιορτάσαμε την απόφαση της εταιρείας πριν από χρόνια να δεσμευτεί σε ένα ανθρώπινο επιχειρηματικό μοντέλο που προσφέρει υιοθετήσιμες γάτες και σκύλους αντί για κουτάβια και γατάκια από μαζικές εμπορικές επιχειρήσεις αναπαραγωγής», δήλωσε η Kitty Block, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Humane Society of the United States (HSUS).

«Η προσθήκη κουνελιών σε αυτήν την πολιτική αντικατοπτρίζει τη δέσμευση για την καλή διαβίωση των ζώων και αποτελεί παράδειγμα για άλλους λιανοπωλητές», συνέχισε η Block. «Απλώς δεν υπάρχει ανάγκη για εργοστάσια παραγωγής για κουτάβια, γατάκια ή κουνελάκια όταν υπάρχουν ήδη τόσοι πολλοί υπέροχοι σύντροφοι που μπορούν να υιοθετηθούν που έχουν ανάγκη από σπίτια».

Η HSUS ήταν στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τον τερματισμό των πωλήσεων κουταβιών σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, με οκτώ πολιτείες και περισσότερες από 475 τοποθεσίες να απαγορεύουν πλέον τέτοιες πωλήσεις, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνουν επίσης γατάκια και κουνέλια. «Είμαι απίστευτα ευχαριστημένη από την απόφαση να δεσμευτώ ξανά σε μια πολιτική μόνο για υιοθεσία κουνελιών και περήφανη για τους ηγέτες της Petco που άκουσαν τις προοπτικές της Petco Love και της κοινότητάς μας για την καλή διαβίωση των ζώων και παρέμειναν πιστοί στην αποστολή της ίδιας της Petco να βελτιώσει τη ζωή των κατοικίδιων δίπλα σε ανθρώπους που τα αγαπούν», δήλωσε η Susanne Kogut, Πρόεδρος της Petco Love.

Η ενημερωμένη πολιτική της Petco θα βοηθήσει τα καταφύγια και τις φιλοζωικές οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες αντιμετωπίζουν συχνά προκλήσεις όσον αφορά τη φροντίδα περισσότερων κουνελιών από όσα μπορούν να υιοθετήσουν οι κοινότητές τους. Με το να παρουσιάζουν κουνέλια από καταφύγια στα καταστήματά τους, αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει την προβολή τους και ενθαρρύνει περισσότερες οικογένειες να εξετάσουν το ενδεχόμενο υιοθεσίας. Αυτή η συνεργασία όχι μόνο ωφελεί τα κουνέλια, αλλά ενισχύει επίσης τη σύνδεση μεταξύ των τοπικών καταφυγίων και της κοινότητας, με αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά υιοθεσίας και πιο χαρούμενα σπίτια για αυτά τα ζώα.

Είναι σημαντικό για όλα τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων να υποστηρίζουν μια πολιτική μόνο για υιοθεσία για όλα τα ζώα τους, καθώς η πώληση ζώων διαιωνίζει ανήθικες πρακτικές αναπαραγωγής. Αυτό όχι μόνο συμβάλλει στην ταλαιπωρία των ζώων, αλλά και επιδεινώνει τον συνωστισμό στα καταφύγια, όπου αμέτρητα κατοικίδια έχουν ανάγκη από σπίτια αγάπης. Δίνοντας προτεραιότητα στην υιοθεσία, τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των ζώων στα καταφύγια, να προωθήσουν την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και να υποστηρίξουν πρωτοβουλίες για την καλή διαβίωση των ζώων, δημιουργώντας τελικά μια πιο συμπονετική κοινότητα για όλα τα κατοικίδια.

Πηγή: World Animal News

[mc4wp_form id="278"]