Οι ειδικοί στα ρετρό παιχνίδια της Καλιφόρνια, Analogue, ανακοίνωσαν το τελευταίο, πιο φιλόδοξο προϊόν τους μέχρι σήμερα, το Analogue3D. Ενώ η προηγούμενη επανακυκλοφορία της κονσόλας της εταιρείας, το Analogue Pocket παρέπεμπε και μιμήθηκε το κλασικό Gameboy της Nintendo, το Analogue3D ενισχύει την επεξεργαστική ισχύ για να αντιμετωπίσει αυτό το ισχυρό σύμβολο των παιχνιδιών της δεκαετίας του ’90, το Nintendo N64.

Το αρχικό N64 κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1996 μετά από πολλές προσδοκίες και πολλές καθυστερήσεις. Αν και δεν ήταν η καλύτερη από τις κονσόλες παιχνιδιών 64-bit (τιμή που απονέμεται στην αποτυχημένη πλέον πολυτελή Atari Jaguar από το 1993), είχε πίσω της τη δύναμη της μεγαλύτερης εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών της Ιαπωνίας, μαζί με μερικές από τις πιο εμβληματικές IP στην ιστορία του gaming και ένα έτοιμο κοινό από πρόθυμους παίκτες που ανατράφηκαν με το προκάτοχό του, το NES με πωλήσεις 49 εκατομμυρίων.

Οι λογαριασμοί επανεκκίνησης της Analogue θεωρούνται «100% συμβατοί με κάθε πρωτότυπο παιχνίδι N64 που έχει κατασκευαστεί ποτέ» (αν και υπάρχουν μόνο 388 από αυτά, σε σύγκριση με περίπου 1.700 για το NES). Η κονσόλα έχει μια υποδοχή δοχείου, ακριβώς όπως η αρχική (η οποία ήταν μια από τις τελευταίες μεγάλες κονσόλες που χρησιμοποίησαν κασέτες και όχι CD) και σημαίνει ότι μπορούν να παιχτούν μόνο επίσημα, παλαιού τύπου παιχνίδια. Όλα αυτά αποδίδονται με ακρίβεια από το προσαρμοσμένο πυρίτιο του Analogue3D, το οποίο όχι μόνο εμφανίζει πιστά κάθε pixel, αλλά αναβαθμίζει τα παιχνίδια σε εξαιρετική ανάλυση 4K, που εξάγεται μέσω HDMI.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, αυτή είναι 10 φορές η ανάλυση της αρχικής ανάλυσης της Nintendo των 320×240 pixels (η οθόνη ήταν μέγιστη στα 640×480). Επιπλέον, το υλικό μιμείται τις αρχικές λειτουργίες προβολής του N64, επαναφέροντας τη λάμψη και τη θόλωση των οθονών τηλεόρασης καθοδικών ακτίνων στην πιο σύγχρονη τηλεόραση OLED.

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι το Analogue3D αντιγράφει επίσης τις αξεπέραστες μέχρι τώρα ικανότητες του N64 για πολλούς παίκτες – περίπου το 70% των τίτλων του N64 υποστήριζαν δύο ή περισσότερους παίκτες και το gaming split screen επέτρεπε σε τέσσερα άτομα να αγωνιστούν, να πολεμήσουν και να εξερευνήσουν ταυτόχρονα.

Εκτός από τέσσερις θύρες συμβατές με ελεγκτή N64, το Analogue3D περιλαμβάνει επίσης Bluetooth. Μαζί με το 8BitDo, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ασύρματη έκδοση Bluetooth του αρχικού ελεγκτή (πωλείται χωριστά), ενημερωμένη, βελτιωμένη και πιο ανθεκτική. Όλα αυτά τροφοδοτούνται από το 3DOS, μια προσαρμοσμένη έκδοση του ιδιόκτητου λειτουργικού συστήματος της Analogue.

Τέσσερα χρόνια στην ανάπτυξη, το σύστημα ξεκίνησε να κατακτήσει το περίπλοκο και εκκεντρικό αρχικό σύστημα της Nintendo, η πολυπλοκότητα του οποίου έχει μπερδέψει τους εξομοιωτές για δεκαετίες. Τώρα οι σύγχρονοι παίκτες δεν θα έχουν καμία δικαιολογία για να μην ξαναπαίξουν κάποια διαχρονικά κλασικά.

Πηγή: Wallpaper

[mc4wp_form id="278"]