Ο Άντονι Χόπκινς (Anthony Hopkins) θα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Μπόμπι Μορέσκο (Bobby Moresco), «Maserati: The Brothers».

Η νέα παραγωγή θα εστιάσει στην ιστορία της διάσημης οικογένειας που ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία Maserati και έκανε γνωστή την Ιταλία μαζί με τη Ferrari και τη Lamborghini.
Η ταινία επικεντρώνεται στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι αδελφοί Maserati κατά την ίδρυση και την ανάπτυξη της εταιρείας τους, στις αρχές του 20ού αιώνα. Εξερευνά τα επαγγελματικά και προσωπικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών δυσκολιών, των τεχνολογικών προκλήσεων και των πολιτικών αλλαγών στην Ιταλία της εποχής. Επιπλέον, η ταινία εστιάζει στους δεσμούς της οικογένειας, καθώς και στην αφοσίωση και το πάθος των αδελφών για την αυτοκινητοβιομηχανία και τους αγώνες. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα υποδυθεί έναν Ιταλό χρηματοδότη που βοηθά τους αδελφούς Maserati.

Στην παραγωγή, θα βρίσκεται ο Αντρέα Γερβολίνο (Andrea Iervolino) μέσω της νέας του εταιρείας «The Andrea Iervolino Company». «Η συμμετοχή του Άντονι Χόπκινς είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γερβολίνο, ο οποίος συμμετείχε στην παραγωγή των ταινιών «Lamborghini: The Man Behind the Legend» του Μορέσκο και «Ferrari» του Μάικλ Μαν. «Η απαράμιλλη ικανότητά του να ενσαρκώνει σύνθετους χαρακτήρες αναμφίβολα θα εξυψώσει την ιστορία μας και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εμβαθύνει το ρόλο του», πρόσθεσε.

Η Maserati είναι μία από τις πιο εμβληματικές ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, γνωστή για τα πολυτελή και υψηλών επιδόσεων οχήματά της. Η ιστορία της Maserati ξεκινά το 1914 στη Μπολόνια της Ιταλίας, όταν οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων τους. Οι αδελφοί ήταν πέντε συνολικά και ο καθένας είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της εταιρείας. Οι Alfieri, Bindo, Carlo, Ettore και Ernesto Maserati ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ισχυρή παρουσία στην αυτοκινητοβιομηχανία, αν και ο Alfieri Maserati συνήθως αναγνωρίζεται ως ηγετική φιγούρα.

Ο Alfieri Maserati είχε δουλέψει ως μηχανικός και οδηγός αγώνων για την Ιταλική εταιρεία Isotta Fraschini πριν ιδρύσει την εταιρεία του μαζί με τα αδέλφια του. Από την αρχή, η Maserati επικεντρώθηκε στην παραγωγή αγωνιστικών αυτοκινήτων και η πρώτη της επιτυχία ήρθε το 1926, όταν κέρδισαν τον αγώνα Targa Florio με ένα αυτοκίνητο που σχεδίασε ο ίδιος ο Alfieri.
Το γνωστό έμβλημα της Maserati, η τρίαινα, είναι εμπνευσμένο από το άγαλμα του Ποσειδώνα που βρίσκεται στην Piazza Maggiore της Μπολόνια. Συμβολίζει την ιταλική παράδοση, δύναμη και καινοτομία. Στα επόμενα χρόνια, η Maserati κέρδισε πολλούς αγώνες και απέκτησε διεθνή φήμη ως κορυφαία κατασκευάστρια αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία παρέμεινε υπό τον έλεγχο της οικογένειας Maserati μέχρι το 1937, όταν πουλήθηκε στην ιταλική βιομηχανική οικογένεια Orsi. Παρά την αλλαγή αυτή, οι αδελφοί Maserati συνέχισαν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων της εταιρείας για μερικά χρόνια ακόμα. Η έδρα της Maserati μεταφέρθηκε στη Μόντενα, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Maserati άρχισε να απομακρύνεται από το χώρο των αγωνιστικών αυτοκινήτων και να επικεντρώνεται περισσότερο στα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα. Τη δεκαετία του 1950 και του 1960 η εταιρεία παρήγαγε μερικά από τα πιο γνωστά της μοντέλα, όπως την 3500 GT και το Maserati Ghibli.

Η Maserati άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτησία τις επόμενες δεκαετίες. Το 1968 αγοράστηκε από την Citroën, και στη συνέχεια, πέρασε στα χέρια της De Tomaso και της FIAT. Από το 1993, η FIAT έγινε ο κύριος μέτοχος της Maserati, και η εταιρεία αργότερα συγχωνεύθηκε με τον όμιλο Ferrari, αποκτώντας πρόσβαση στην τεχνολογία της διάσημης φίρμας.

Σήμερα, η Maserati εξακολουθεί να είναι γνωστή για την παραγωγή πολυτελών και γρήγορων αυτοκινήτων, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί την κληρονομιά της από τους αγώνες. Παρόλο που η οικογένεια Maserati δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με την εταιρεία, η επιρροή και η κληρονομιά τους παραμένουν ζωντανές. Οι αδελφοί Maserati ήταν πρωτοπόροι στον τομέα της μηχανικής και συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία και παγκοσμίως.
Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στηn Μπολόνια σύντομα.

[mc4wp_form id="278"]