Όταν το πρώτο σόου της Victoria’s Secret διεξήχθη στη δεκαετία του ’90, η Kate Moss ήταν απασχολημένη ως το κορίτσι της αφίσας για το κίνημα grunge της δεκαετίας: κάπνιζε στα παρασκήνια στα σόου του Isaac Mizrahi και συνδέθηκε με τον Johnny Depp στο κόκκινο χαλί με ελάχιστο μακιγιάζ και ακατάστατο μαλλί. Όταν έγινε τηλεοπτικό γεγονός στις αρχές του Aughts, ακόμα δεν ήταν στο ραντάρ του supermodel. «Είδα μερικά κομμάτια, φυσικά», λέει η Moss, σκεπτόμενη τον στρατό των glamazons στα σόου που βοήθησαν να προσελκύσουν ένα κοινό εκατομμυρίων. «Αλλά δεν ήμουν πραγματικά κορίτσι με εσώρουχα… Δεν ήμουν κορίτσι της Victoria’s Secret».

Όλα άλλαξαν στη Νέα Υόρκη, καθώς τα φανταχτερά εσώρουχα επέστρεψαν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια σε στιλ πραγματικά υπερπαραγωγής – με τη Moss ως το πραξικόπημα-έκπληξη του casting σε μια νύχτα που ήταν γεμάτη λάμψη. Κάπου ανάμεσα στην Doutzen Kroes που έχασε ένα στιλέτο και σε μια performance από την Cher, η Moss εμφανίστηκε σε ένα σύννεφο ξηρού πάγου για να περπατήσει σόλο στην πασαρέλα, εκτός από μια γυναίκα κιθαρίστα που έπαιζε το “I Love Rock And Roll”.

Ενώ άτομα όπως η Gigi Hadid και η Paloma Elsesser – μαζί με τους OG Angels, συμπεριλαμβανομένων της Tyra Banks και της Alessandra Ambrosio – ακτινοβολούσαν και ξεσήκωναν το πλήθος καθώς περπατούσαν, η Moss διατήρησε το χαρακτηριστικό της πλεονέκτημα, κατεβαίνοντας στην πασαρέλα με ένα καθαρό μαύρο φόρεμα από δαντέλα με αξεσουάρ μαύρα φτερά από τούλι και το βλέμμα της που σιγοκαίει.

Ήταν μια από τις πολλές στιγμές ενθουσιασμού σε ένα σόου υψηλής ενέργειας που η επωνυμία χαρακτήρισε μια ανανεωμένη Victoria’s Secret – μια πιο ποικιλόμορφη, με έμφαση στο body positivity και σίγουρα συμπεριληπτική.

Σύμφωνα με την Kate – η οποία περιγράφει τις παλιές εκπομπές ως «απολαυστικά cheesy» – είναι επίσης πιο δροσερό. Ήταν η προσθήκη της Emmanuelle Alt, της πρώην αρχισυντάκτριας της Vogue Paris, η οποία έλαβε μέρος στο στυλ της εκπομπής του 2024, που έπεισε την Kate να λάβει μέρος για πρώτη φορά. «Είναι μια από τις αγαπημένες μου στυλίστριες», λέει η Moss, η οποία μίλησε αποκλειστικά στη Vogue πριν από την επίδειξη. «Ό,τι και να κάνει, θα είναι ωραίο. Έχει τόσο υπέροχο μάτι, οπότε ένιωσα ασφαλής». Παρόλα αυτά, υπήρξαν μερικά προβλήματα πριν από την παράσταση για το σούπερ μοντελ, η οποία περπάτησε για τελευταία φορά στην πασαρέλα το 2022 για τον οίκο Bottega Veneta. «Είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό, αλλά εξακολουθώ να είμαι νευρική», είπε. «Είναι σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Όταν συνήθιζα να κάνω πασαρέλες όλη την ώρα προφανώς δεν το σκεφτόμουν καν – απλώς κάναμε παραστάσεις back to back την ίδια μέρα. Τώρα είναι τόσο διαφορετικό πράγμα, [τα κορίτσια φτάνουν] οκτώ ώρες πριν από μια παράσταση για τα μαλλιά και το μακιγιάζ».

Κάποια γνωστά πρόσωπα στα παρασκήνια αναμφίβολα βοήθησαν. «Η Lila είναι εδώ!» λέει η Kate, της οποίας η 22χρονη κόρη περπάτησε στην πασαρέλα με ένα απαλό ροζ εσώρουχο κάτω από ένα ασορτί σακάκι με κρόσσια. «Και μερικοί από τους φίλους μου, η Joan Smalls, η Carla Bruni…». Το γεγονός ότι μητέρα και κόρη συμμετείχαν στο σόου είναι ίσως ενδεικτικό του ευρύτερου κοινού -και της βάσης πελατών- που προσπαθεί να προσεγγίσει η Victoria’s Secret.

«Όλοι αγοράζουν ρούχα, όχι μόνο 22χρονα κορίτσια», λέει η Kate για τη σημασία της εκπροσώπησης στην πασαρέλα. «Γι’ αυτό είναι καλό να δείχνουμε μεγαλύτερες γυναίκες και διαφορετικές γυναίκες, για να είμαστε πιο περιεκτικοί με όλους. [Η μόδα στο σύνολό της] είναι σίγουρα σε πολύ καλύτερη θέση πια».

Πηγή: Vogue UK

[mc4wp_form id="278"]