Ως μέρος της επιστροφής τους μετά από μια μακρά παύση, οι The Cure τα πάνε καλά. Παράλληλα με την κυκλοφορία του επερχόμενου νέου τους άλμπουμ, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι έφτιαξε δύο κιθάρες περιορισμένης έκδοσης για να συγκεντρώσει χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο, η οποία βοηθά στην υποστήριξη της έρευνας και στη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση του καρκίνου παγκοσμίως. Τα όργανα κατασκευάζονται και κυκλοφορούν σε συνεργασία με την Schecter Guitars και διαθέτουν έργα τέχνης από την Bunny Lake Designs, την εταιρεία σχεδιασμού του Robert Smith.

Ο frontman δωρίζει 250 $, από κάθε πώληση. Αυτό θα συνοδεύεται από μια ίση δωρεά από την Schecter Guitars, που σημαίνει ότι κάθε κιθάρα θα συνεισφέρει 500 $, στη φιλανθρωπία.

Η ομάδα έφτιαξε δύο διαφορετικές κιθάρες, την “Shellflower” Ultracure και την Ultracure VI, η καθεμία με διαφορετικό σχέδιο. Συνολικά, υπάρχουν 75 διαθέσιμες κιθάρες, που σημαίνει ότι θα συγκεντρωθούν δωρεές αξίας 37.500 δολαρίων για τη φιλανθρωπία.

Αυτό το σχέδιο έρχεται αφότου ο κιθαρίστας των The Cure, Roger O’Donnell, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του αίματος πέρυσι. Ευτυχώς, ο O’Donnell έκτοτε υποβλήθηκε σε θεραπεία και ανάρρωσε, αλλά προέτρεψε τους θαυμαστές να υποβληθούν σε εξετάσεις και να λάβουν σοβαρά υπόψη την υγεία τους.

Αυτό το νέο έργο για τη συγκέντρωση χρημάτων για το World Cancer Research Fund International θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της θεραπείας, καθώς και της ζωτικής σημασίας έρευνας και εκπαίδευσης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο και τα συμπτώματά του.

Οι κιθάρες κοστίζουν 1.500 δολάρια η καθεμία. Με μια τόσο περιορισμένη σειρά, δεν αναμένεται να παραμείνουν για πολύ μιας και οι θαυμαστές με χρήματα για να αγοράσουν τις κιθάρες που διαθέτουν σχέδιο από τον frontman του συγκροτήματος, είναι πάρα πολλοί.

Είναι μια πολυάσχολη περίοδος για το συγκρότημα καθώς ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το Songs Of A Lost World, το πρώτο τους νέο άλμπουμ εδώ και 16 χρόνια. Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ο Smith ισχυρίστηκε επίσης ότι το συγκρότημα έχει σχέδια για μια παγκόσμια περιοδεία το 2025 και έχει υπό κατασκευή άλλα δύο άλμπουμ. Ο Smith είπε στο NME, «Αυτή τη φορά θα λειτουργήσει. Έχοντας τελειώσει αυτό, ουσιαστικά έχει τελειώσει και το δεύτερο. Το τρίτο είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί, αν φτάσουμε μέχρι εκεί… Μιλώντας για το τρίτο άλμπουμ, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Απλώς δεν μπορώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου».

Σε μια ανασκόπηση του πρώτου τους σινγκλ εδώ και πάνω από μια δεκαετία, η ομάδα του Far Out έγραψε: «Μετά από 16 χρόνια, το “Alone” προσφέρει μια ματιά στο επόμενο κεφάλαιο των The Cure – ένα κεφάλαιο που διαμορφώνεται από μια λαχτάρα για ένα μέρος που θα ονομαστεί σπίτι, αλλά κυβερνάται από μια αιώνια αναζήτηση για απαντήσεις στις απρόβλεπτες ατυχίες της ζωής».

Πηγή: Far Out Magazine

[mc4wp_form id="278"]