Οι Νύχτες Πρεμιέρας, το κινηματογραφικό φεστιβάλ που μας κρατάει συντροφιά για 30 συνεχόμενα χρόνια, μετά από 12 ημέρες ταινιών και συναντήσεων με σπουδαίους δημιουργούς, ρίχνει αυλαία σήμερα στο θέατρο Παλλάς με την προβολή του φετινού Χρυσού Λιονταριού, του Pedro Almodóvar, Το Διπλανό Δωμάτιο.

Η Ingrid (Julianne Moore) και η Martha (Tilda Swinton) ήταν στενές φίλες στα νιάτα τους, όταν εργάζονταν μαζί στο ίδιο περιοδικό. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι περιστάσεις της ζωής τις χώρισαν αφού η Ίνγκριντ έγινε συγγραφέας αυτοβιογραφικών μυθιστορημάτων και η Μάρθα πολεμική ανταποκρίτρια. Οι δυο τους συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια σε μια έντονη, αλλά παράξενα τρυφερή κατάσταση.

Στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία μεγάλου μήκους, ο Almodóvar συνεχίζει να πλέκει το εγκώμιο της γυναικείας φύσης ως μιας μυστηριακής και ασταμάτητης δύναμης, γεμάτης θάρρος και ενσυναίσθηση απέναντι σε αντιξοότητες. Μια εξαιρετικά εκτελεσμένη ωδή στη φιλία, μια δυνατή επιχειρηματολογία για το δικαίωμα του ατόμου να καθορίζει τη μοίρα του και δήλωση πίστης στη συντροφικότητα ως ελπίδα σε έναν κόσμο που δείχνει να τη χάνει ολοένα και περισσότερο.

Στην τελετή λήξης θα απονεμηθούν και τα βραβεία του τμήματος Ελληνικές ιστορίες, Διεθνούς Διαγωνιστικού και Ντοκιμαντέρ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και με ταυτόχρονη μετάφραση στην αγγλική.

[mc4wp_form id="278"]