Μια σειρά βασισμένη στο «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Jane Austen βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο Netflix, με τη συγγραφέα του “Everything I Know About Love” Dolly Alderton να γράφει τα σενάρια. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα καστ και δεν έχει ανάψει το πράσινο φως στο streaming.

Το Netflix έχει ιστορία με την Austen, έχοντας διασκευάσει το “Persuasion” για μια ταινία του 2022 με πρωταγωνίστρια την Dakota Johnson.

Το πιο διάσημο μυθιστόρημα της Austen, «Περηφάνια και Προκατάληψη» ακολουθεί την ευφυή αλλά πεισματάρα Elizabeth Bennet καθώς μαθαίνει ότι η αγάπη είναι πιο ισχυρή από την υπερηφάνεια ή την προκατάληψη μέσω της σχέσης της με τον κύριο Darcy, έναν άνθρωπο που αρχικά αντιπαθούσε αλλά τελικά ερωτεύεται. Το βιβλίο, που δημοσιεύθηκε αρχικά το 1813, έχει προσαρμοστεί αρκετές φορές για την οθόνη, ίσως η πιο διάσημη είναι η ταινία του 2005 με πρωταγωνιστές την Keira Knightley και τον Matthew Macfadyen και η μίνι σειρά του BBC του 1995 με τους Colin Firth και Jennifer Ehle.

Η Alderton είναι περισσότερο γνωστή για τα απομνημονεύματά της “Everything I Know About Love”, που είναι βιβλίο best seller και το οποίο ανατρέχει στις εμπειρίες της στα 20 της και έχει γίνει κάπως μια Βίβλος για τις γυναίκες των Millennial και Gen Z. Προσαρμόστηκε σε μια σειρά επτά επεισοδίων από την Alderton για το BBC One και το Peacock το 2022. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της Alderton, “Good Material” – ένα μυθιστόρημα φαντασίας που ακολουθεί έναν μαχόμενο άνδρα κωμικό στα επακόλουθα ενός χωρισμού – κυκλοφόρησε πέρυσι και έλαβε θετικές κριτικές.

Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για την Austen στην οθόνη – την Τετάρτη, το BBC ανακοίνωσε μια spinoff σειρά για την αδερφή της Elizabeth Bennet, τη Mary, από το «Περηφάνια και Προκατάληψη», με τίτλο “The Other Bennet Sister”. Η σειρά γυρίζεται από τον παραγωγό του “Doctor Who”, Bad Wolf.

Πηγή: Variety

[mc4wp_form id="278"]