Το “Gladiator 2”, το πολυαναμενόμενο σίκουελ του βραβευμένου με Όσκαρ έπους του Ridley Scott, πρόκειται να ξεκινήσει την αιματηρή καμπάνια του στο Λονδίνο, όπου θα γίνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 13 Νοεμβρίου.

Η Paramount Pictures συνεργάστηκε με τα The Film and TV Charity για να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα Royal Film Performance, μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στην οποία, όπως υποδηλώνει το όνομα, συχνά παρευρίσκονται μέλη της βασιλικής οικογένειας (ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge ήταν καλεσμένοι στην προηγούμενη Royal Film Performance του “Top Gun: Maverick” το 2022).

Ενώ η ταινία μπορεί να προβληθεί αλλού εκ των προτέρων, η πρεμιέρα στο Λονδίνο θα σηματοδοτήσει την πρώτη της μεγάλη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, όπου θα παρευρεθούν το καστ και το συνεργείο.

Προσγειωμένος 24 χρόνια μετά το πρωτότυπο του 2000, το “Gladiator 2” συνεχίζει το επικό έπος της δύναμης, της ίντριγκας και της εκδίκησης που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ρώμη. Χρόνια μετά τον θάνατο του σεβαστού ήρωα Μάξιμου στα χέρια του θείου του, ο Lucius (Paul Mescal) αναγκάζεται να μπει στο Κολοσσαίο αφού το σπίτι του κατακτάται από τους τυραννικούς Αυτοκράτορες που τώρα οδηγούν τη Ρώμη με σιδερένια γροθιά. Με την οργή στην καρδιά του και το μέλλον της Αυτοκρατορίας να διακυβεύεται, ο Lucius πρέπει να κοιτάξει στο παρελθόν του για να βρει δύναμη και τιμή για να επιστρέψει τη δόξα της Ρώμης στον λαό της.

«Από τότε που έκανα τον Μονομάχο, χρόνο με το χρόνο, ρωτούσα τον εαυτό μου «υπάρχει συνέχεια;» Μετά από σχεδόν 25 χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση για εσάς και το κοινό παντού», είπε ο Scott. «Η δημιουργία του “Gladiator 2” επιβεβαιώνει το απόφθεγμα του Όρσον Γουέλς ότι «η δημιουργία ταινιών είναι το καλύτερο σετ τρένου που θα μπορούσε ποτέ να έχει ένα αγόρι. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σετ τρένου που έχω οδηγήσει ποτέ. Αισθάνομαι πολύ σωστό που η πρεμιέρα του “Gladiator 2” στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει χώρα προς ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, ενός οργανισμού που εργάζεται ακούραστα για να υποστηρίξει τη βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Νομίζω ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Paramount Pictures U.K, John Fletcher, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και μας τιμά που το “Gladiator 2” θα είναι η 72η Royal Film Performance. Πιστεύουμε ότι αυτή η άξια φιλανθρωπική οργάνωση είναι ένας φανταστικός συνεργάτης για αυτήν την πολυαναμενόμενη ταινία και εκ μέρους της Paramount ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε όλους σε αυτό που ελπίζουμε να είναι μια αξέχαστη βραδιά. Η Paramount θα κυκλοφορήσει το “Gladiator 2” στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 15 Νοεμβρίου και στις ΗΠΑ στις 22 Νοεμβρίου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι το “Gladiator 2” επιβεβαιώθηκε ως η 72η Βασιλική Ταινιακή Παράσταση», δήλωσε ο Marcus Ryder, Διευθύνων Σύμβουλος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. «Η πρώτη Performance στη θητεία μου ως Διευθύνων Σύμβουλος, η εκδήλωση παρουσιάζει μια ευκαιρία να αναδείξω την εξαιρετική αφοσίωση και το ταλέντο εκείνων που εργάζονται ακούραστα στα παρασκήνια. Αυτή η προβολή μας επιτρέπει επίσης να συγκεντρώσουμε κρίσιμα κεφάλαια που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ζωτική υποστήριξη σε ταλέντα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση καθώς περνούν δύσκολες στιγμές».

Πηγή: Variety

[mc4wp_form id="278"]