Είναι γνωστό πια ότι το στεγνό βούρτσισμα, με αργό ρυθμό, για 4-5 λεπτά την ημέρα, λειτουργεί θαυματουργά για το σώμα μας. Ειδικότερα, αποβάλλονται οι τοξίνες, εξομαλύνεται η υφή της επιδερμίδας μας, αυξάνεται η ευεξία, ενώ καταπολεμάται και η κυτταρίτιδα. Όλα αυτά γίνονται λόγω της καλής κυκλοφορίας του αίματος, η οποία ενεργοποιείται από αυτό το μαλακό τρίψιμο.

Άρα, να θυμηθώ, οπωσδήποτε, να εντάξω στην καθημερινότητά μου, αυτό το φθινόπωρο, το dry brushing. Ακολουθούν -λεπτομερώς- οι λόγοι.

Το στεγνό βούρτσισμα:

1. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθά να ανοίξουν οι κλειστοί πόροι- αφήνοντας την επιδερμίδα πιο λεία και απαλή.

2. Το μασάζ λέγεται ότι βοηθά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας και την τόνωση του λεμφικού μας συστήματος.

3. Η ενυδατική μας κρέμα θα λειτουργήσει καλύτερα, έχοντας απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας.

4. Βοηθά στην απολέπιση του παλιού, τεχνητού μαυρίσματος, ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα το στάδιο των κηλίδων.

    Μπορούμε να βουρτσίζουμε το σώμα μας στο ντους;

    Δεν θα επωφεληθούμε πλήρως από τα οφέλη του dry brushing αν το εφαρμόζουμε στο ντους. Το ζεστό νερό μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα μας και η απολέπιση δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική. Ναι, μπορεί να κρυώσουμε για πέντε λεπτά, φορώντας τα εσώρουχά μας, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο. Θα χρειαστούμε, λοιπόν, μια βούρτσα με σταθερές, φυσικές τρίχες από ίνες κάκτου για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

    Η διαδικασία

    1. Γδυνόμαστε ή μένουμε με τα εσώρουχα.

    2. Ξεκινάμε από τα πέλματα και τα πόδια μας, βουρτσίζοντας προς τα πάνω προς την καρδιά μας με σύντομες, σταθερές κινήσεις – αφήνουμε τη βούρτσα να κάνει τη δουλειά-. Δεν πιέζουμε πολύ δυνατά, καθώς οι τρίχες μπορεί να γρατζουνίσουν την επιδερμίδα μας.

    3. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά και τις μασχάλες μας, αντί για σύντομες, σταθερές κινήσεις.

    4. Όταν φτάνουμε στους ώμους μας, ξεκινάμε από τα χέρια και δουλεύουμε με τη βούρτσα προς τα πάνω.

    5. Δεν βουρτσίζουμε την επιδερμίδα που έχει πληγές, είναι ερεθισμένη ή ηλιοκαμένη.

    Η φροντίδα του σώματος μετά το στεγνό βούρτσισμα

    Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, χρησιμοποιούμε τη βούρτσα σώματος τακτικά – κάθε μία ή δύο μέρες είναι το ιδανικό – δίνοντας λίγη παραπάνω αγάπη σε εκείνα τα μέρη, που συνήθως δεν την παίρνουν. Μετά το dry brushing, μπαίνουμε στο ντους για να ξεπλύνουμε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Μετά το ντους, ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας για να την καταπραΰνουμε και να αναπληρώσουμε την υγρασία.

    [mc4wp_form id="278"]