Το ήξερες πως τα έντονα χρώματα στα φρούτα και τα λαχανικά αντιπροσωπεύουν μία γκάμα ισχυρών αντιοξειδωτικών που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητά σου; Σύμφωνα με την Κρίκη Σταυρούλα, διαιτολόγο, διατροφολόγο και με επιμόρφωση στη γονιμότητα, αν εντάξουμε στη διατροφή μας όλα τα χρώματα, θα μπουστάρουμε τη γονιμότητά μας. Και μας εξηγεί παρακάτω.

Από το κόκκινο μέχρι το μωβ, το κάθε χρώμα περιέχει συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, στην ισορροπία των ορμονών και στην υποστήριξη της γονιμότητας.

Οι κόκκινες τροφές όπως οι ντομάτες και οι πιπεριές, είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά. Περιέχουν λυκοπένιο και ανθοκυανίνες, οι οποίες μειώνουν το οξειδωτικό στρες και βοηθούν έτσι το αναπαραγωγικό σύστημα.

Οι πορτοκαλί και οι κίτρινες τροφές, όπως τα καρότα και τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσιες σε βήτα-καροτένιο και βιταμίνη C. Αυτά τα στοιχεία είναι ωφέλιμα για τις ορμόνες αναπαραγωγής και την ποιότητα των ωαρίων.

Οι πράσινες τροφές, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, είναι γεμάτες με φολικό οξύ, βιταμίνη Κ και λουτεΐνη, στοιχεία που παίζουν ρόλο στην υποστήριξη της ωορρηξίας και της εγκυμοσύνης.

Οι μπλε και οι μωβ τροφές, όπως τα μπλούμπερι και τα σταφύλια, έχουν αφθονία σε ανθοκυανίνες και ρεσβερατρόλη. Τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και έχουν θετική επίδραση στη γονιμότητα.

Για περισσότερες συμβουλές, περισσότερη γνώση, αλλά και ιδέες για συνταγές ακολουθήστε τη στο Instagram.

[mc4wp_form id="278"]