Jennifer Aniston, Christy Turlington-Burns, Cate Blanchett… Αυτές είναι μερικές μόνο από τις διάσημες γυναίκες που έχουν σμιλέψει και βελτιώσει το πρόσωπό τους χάρη στις τεχνικές της super facilista και της πρέσβειρας του Dior Skincare Joanna Czech.

Εάν το να βάλετε το δέρμα σας στα χέρια ενός επαγγελματία απέχει πολύ από τα σχέδιά σας αυτή τη στιγμή, μπορείτε να αναδημιουργήσετε το αποκλειστικό μασάζ προσώπου της ειδικού στο σπίτι χάρη στον οδηγό της. Παρακάτω σας αφήνουμε έξι συμβουλές για να κάνετε στον εαυτό σας το μασάζ προσώπου των αστέρων του Χόλιγουντ στο σπίτι – και σε χρόνο ρεκόρ.

Λίγη λίπανση

«Όταν κάνω μια θεραπεία μασάζ προσώπου προτιμώ πάντα να εφαρμόζω κάτι που λιπαίνει. Για παράδειγμα, ο ορός Capture Totale της Dior είναι εξαιρετικός γιατί είναι γεμάτος με υαλουρονικό οξύ και αυτό που θέλουμε είναι να ενυδατώσουμε το δέρμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Για αρχή, το απλώνω απαλά σε όλο μου το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Το μότο μου είναι «From the nipples up», το λέω συνέχεια».

Netflix και μασάζ

«Για να εξοικονομήσετε χρόνο, αυτό που συνήθως συνιστώ είναι να κάνετε πέντε έως επτά λεπτά μασάζ κάθε βράδυ για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και τους μύες. Μπορείτε να αφιερώσετε στον εαυτό σας τρεισήμισι λεπτά σε κάθε πλευρά ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Είναι εξαιρετικά συμβατό με το Netflix, βλέπετε».

Η προετοιμασία είναι το κλειδί

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε πριν ξεκινήσετε το μασάζ είναι πολύ σημαντική. Αρχικά, χαλαρώστε τους μύες της σπονδυλικής στήλης και επίσης τους ώμους. Όλα τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για το άνοιγμα της μπροστινής περιοχής του σώματος είναι τοποθετημένα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, επομένως είναι βασικό να χαλαρώσετε αυτό το μέρος. Στη συνέχεια, πρέπει να απελευθερώσετε την ένταση από το τριχωτό της κεφαλής. Το ονομάζω «τεχνική τραβήγματος μαλλιών»: πιάνετε τα μαλλιά [από τη γραμμή των μαλλιών] και τα τραβάτε απαλά προς τα πίσω, περίπου ένα εκατοστό. Ένα άλλο βήμα πριν ξεκινήσετε, για να προετοιμάσετε το κέντρο του προσώπου, είναι να τραβήξετε απαλά τα αυτιά».

Στοχεύστε στο καλύτερό σας πρόσωπο

«Εστιάστε στην τόνωση των μεγαλύτερων μυών του προσώπου: των φρυδιών, των μάγουλων και της γνάθου. Όταν εργάζεστε σε αυτές τις περιοχές, δημιουργούνται μικροφλεγμονές, οι οποίες δίνουν στο δέρμα ένα άμεσο αποτέλεσμα ανύψωσης. Και μετά, φυσικά, μην ξεχνάτε το λαιμό και τη λαιμόκοψη».

Η ιδανική τεχνική σας

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές. Αυτό που κάνω είναι να ζυμώνω τα μάγουλα, γύρω από τα μάτια κάνω μια κίνηση σα να «παίζω πιάνο» (χτυπώντας τα δάχτυλά μου μπρος-πίσω), και μετά τσιμπάω το μέτωπο και τη γραμμή των φρυδιών, που είναι μια κίνηση που βοηθάει πολύ στο σήκωμα.

Κάνε αυτό που νιώθεις καλύτερο για σένα

Σεβαστείτε το δέρμα σας «Η φιλοσοφία μου για το δέρμα είναι: «Σεβασμός, βοήθεια και προστασία». Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε για κάθε άλλο άνθρωπο. Αν το εφάρμοζε ο καθένας αυτό, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος».

Πηγή: Vogue Spain

[mc4wp_form id="278"]