Ο Al Pacino αποκάλυψε ότι παραλίγο να πεθάνει από τον Covid-19 το 2020, λέγοντας ότι «δεν είχε σφυγμό» για αρκετά λεπτά.

Σε συνεντεύξεις με τους New York Times και το περιοδικό People που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο 84χρονος ηθοποιός του Νονού και του Scarface εξέθεσε την εμπειρία του με τον ιό, από τον οποίο προσβλήθηκε το 2020 προτού διατεθεί το εμβόλιο. «Είπαν ότι ο σφυγμός μου είχε εξαφανιστεί. Έτσι ήταν – είσαι εδώ, δεν είσαι. Σκέφτηκα: Ουάου, δεν έχεις καν τις αναμνήσεις σου. Δεν έχεις τίποτα. Παράξενο το μυαλό», είπε ο Pacino στους New York Times.

Ο ηθοποιός είπε ότι «αισθανόταν όχι καλά – ασυνήθιστα όχι καλά» και θυμήθηκε ότι είχε πυρετό και αφυδάτωση πριν χάσει τις αισθήσεις του. «Καθόμουν εκεί στο σπίτι μου και είχα φύγει. Έτσι απλά. Δεν είχα σφυγμό», είπε. Έφτασε ένα ασθενοφόρο και ξύπνησε με μια ιατρική ομάδα στο σαλόνι του που περιελάμβανε έξι παραϊατρικούς και δύο γιατρούς. «Φορούσαν αυτά τα ρούχα που έμοιαζαν σαν να ήταν από το διάστημα ή κάτι τέτοιο», είπε. «Ήταν σοκαριστικό να ανοίξεις τα μάτια σου και να το δεις αυτό. Όλοι ήταν γύρω μου και είπαν: «Επέστρεψε. Είναι εδώ».

Μιλώντας στο People, ο Pacino αμφισβήτησε αν είχε πράγματι πεθάνει, παρά το γεγονός ότι μια νοσοκόμα επιβεβαίωσε την έλλειψη σφυγμού του. «Νόμιζα ότι βίωσα τον θάνατο. Μπορεί να μην το βίωσα κιόλας… Δεν νομίζω ότι πέθανα. Όλοι νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός. Πώς θα μπορούσα να είμαι νεκρός; Δεν ήμουν, λιποθύμησα».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε στους New York Times ότι «δεν είδε το λευκό φως ή τίποτα» και ότι «δεν υπάρχει τίποτα εκεί» μετά τον θάνατο – αν και η εμπειρία του προκάλεσε κάποιο υπαρξιακό στοχασμό. «Όπως λέει ο Άμλετ, «Να είσαι ή να μην είσαι». Η ανεξερεύνητη χώρα από το όριο της οποίας δεν επιστρέφει κανένας ταξιδιώτης». Και λέει δύο λέξεις: «Όχι πια». Δεν υπήρχες πια. Έφυγες. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου», είπε ο Pacino. «Αλλά ξέρετε τους ηθοποιούς: ακούγεται καλό να πούμε ότι πέθανα μια φορά. Τι υπάρχει όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο πια;»

Όταν ρωτήθηκε από το People αν η εμπειρία του με τον θάνατο άλλαξε τον τρόπο ζωής του, απάντησε: «Καθόλου». Ο Πατσίνο περιγράφει την εμπειρία στα επερχόμενα απομνημονεύματά του, με τίτλο Sonny Boy. Η τελευταία του ταινία – με τον τίτλο Modì, Three Days on the Wing of Madness – έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στο 72ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Πηγή: New York Times

[mc4wp_form id="278"]