Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από ένα προϊόν που μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις. Πολλοί Millennials θα θυμούνται την τάση της δεκαετίας του ’80 για concealer στα χείλη, αλλά και την επάλειψη των μαλλιών με χυμό λεμονιού τους καλοκαιρινούς μήνες για φυσικές ανταύγειες, κάτω από τον ήλιο.

Παρόλο που πλέον κυκλοφορούν διάφορα εξειδικευμένα προϊόντα που εστιάζουν σε διαφορετικά σημεία, υπάρχουν φορές που βρίσκεσαι σε ώρα ανάγκης και χρειάζεσαι επειγόντως μία λύση. Και τα παρακάτω hacks υπόσχονται να σου τη δώσουν – άμεσα!

Φακελάκια τσαγιού για τα νύχια

Τα φακελάκια τσαγιού είναι το τέλειο DIY εργαλείο για τα σπασμένα νύχια πριν από την εφαρμογή τζελ ή βερνικιού. Κάλυψε το σπάσιμο με ένα μικρό κομμάτι από το σακουλάκι και χρησιμοποίησε ειδική κόλλα νυχιών για να το «στρώσεις». Πέρνα μια στρώση top coat σε ολόκληρο το νύχι. Στη συνέχεια, λίμαρε στο σχήμα της επιλογής σου, λειαίνοντας τις άκρες.

Γλυκερίνη και ροδόνερο για το τριχωτό της κεφαλής

Το καλά κρυμμένο μυστικό της γιαγιάς επιστρέφει ως εναλλακτική λύση στο υαλουρονικό οξύ (HA). Η γλυκερίνη προσελκύει αποτελεσματικά το νερό στο δέρμα, καθώς έχει μικρότερη μοριακή δομή από το HA, γεγονός που της επιτρέπει να διεισδύει βαθύτερα. Επιπλέον, το ροδόνερο είναι αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό. Τα προϊόντα με γλυκερίνη και ροδόνερο θεωρούνται συνήθως ιδανικά για την περιποίηση του δέρματος, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ενυδατικά για το τριχωτό της κεφαλής μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείς να μεταφέρεις το προϊόν σε ένα μπουκάλι και να ψεκάσεις απευθείας το κεφάλι σου, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την ξηρότητα, ενώ παράλληλα, θα μειώσεις τους φραγμένους θύλακες, οι οποίοι εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Κέτσαπ για τόνωση

Αν και δεν θα δεις ποτέ κέτσαπ σε κομμωτήριο, στο σπίτι θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τους πρασινωπούς τόνους στα μαλλιά, αλλά και να λειτουργήσει ως τονωτικό στα μαλλιά που έχουν υποστεί πολλή επεξεργασία. Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που πολλά ξανθά μαλλιά – μετά από ντεκαπάζ – δείχνουν, μετά το κολύμπι, κάπως «πρασινωπά», η λύση της κέτσαπ είναι και οικονομική και άμεση.

Η κόκκινη χρωστική αντισταθμίζει τους πράσινους τόνους, ενώ η οξύτητα βοηθά στην εξισορρόπηση του χρώματος. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται σε στεγνά μαλλιά (μόνο στις πράσινες περιοχές). Άφησέ την για 10-20 λεπτά και, στη συνέχεια, λούσου κανονικά.

Λιπαντικό ως τζελ μαλλιών

Η χρήση λιπαντικού για ένα high-fashion wet-look χτένισμα είναι ένα από τα πιο περίεργα μυστικά των κομμωτών. Διάφοροι στιλίστες, μάλιστα, το χρησιμοποιούν συχνά σε celebrities πριν βγουν στο κόκκινο χαλί. Το λιπαντικό με βάση το νερό ή τη σιλικόνη θα διατηρήσει το σχήμα, ενώ θα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται βρεγμένα – αν και θα χρειαστεί πολύ περισσότερο ξέπλυμα μετά.

Lip balm για ατίθασα φρύδια

Χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου lip balm για να τιθασεύσεις τα φρύδια σου και να ελέγξεις το φριζάρισμα των μαλλιών, ιδιαίτερα στο μπροστινό μέρος. Εκτός από εξαιρετική ενυδάτωση, διατηρεί τα φρύδια τακτοποιημένα και τα μαλλιά λεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κρέμα για τις θηλές στα χείλη

Οι κρέμες λανολίνης είναι εξαιρετικά ενυδατικές όχι μόνο για τις ταλαιπωρημένες θηλές αλλά και για τα χείλη, ενώ χαρίζουν ένα γυάλινο φινίρισμα, χωρίς να κολλάνε. Είναι κατάλληλες για χρήση όλο τον χρόνο – και ιδιαίτερα τον χειμώνα, όταν τα χείλη σκάνε πιο εύκολα.

Ένα κουτάλι για την ανακούφιση του λαιμού και των ώμων

Ένα κουτάλι μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο – εκτός από τη σούπα – και για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο, τον αυχένα και τους ώμους. Το συγκεκριμένο “go-to hack” είναι ιδανικό για τα ταξίδια, καθώς μπορεί να ανακουφίσει από το σφίξιμο των μυών, βοηθά στην αποφόρτιση αλλά κάνει και ένα φυσικό lifting στο πρόσωπο. Πριν ξεκινήσεις, άπλωσε μερικές σταγόνες λάδι προσώπου στο δέρμα σου.

Λάδι για αφαίρεση μακιγιάζ

Αν ταξιδεύεις και διαπιστώσεις πως δεν έχεις πάρει μαζί σου καθαριστικό προσώπου, μην μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις – και σίγουρα μην χρησιμοποιήσεις το σαπούνι χεριών ή το σαμπουάν. Ζήτα από το προσωπικό του ξενοδοχείου λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Θα αφαιρέσεις εύκολα ακόμα και το πιο επίμονο μακιγιάζ. Ιδανικά, ζέστανε πρώτα λίγες σταγόνες μέσα στα χέρια σου και κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου. Σε περίπτωση που το δέρμα σου είναι επιρρεπές σε ακμή, φρόντισε να το ξεπλύνεις καλά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το λάδι για να ενυδατώσεις τα πετσάκια και τις ξηρές άκρες των μαλλιών σου.

Πηγή: Pride.gr / Guardian

[mc4wp_form id="278"]