Το Ίδρυμα Clooney για τη Δικαιοσύνη φιλοξένησε το τρίτο ετήσιο Albies στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης. Η βραδιά ανέδειξε υπερασπιστές της δικαιοσύνης και διασημότητες, πρόθυμους να δείξουν την υποστήριξή τους στον σκοπό.

Ο George και η Amal Clooney ήταν μεταξύ των πρώτων αφίξεων και πέρασαν το πρώτο μέρος της βραδιάς πηγαίνοντας πάνω-κάτω στο χαλί, που είχε στηθεί στο λόμπι της βιβλιοθήκης, καθώς οι καλεσμένοι συνέχιζαν να φτάνουν. «Το λατρεύω. Και είναι σέξι», είπε η Doja Cat καθώς περπατούσε στο χαλί καθοδόν για το κοκτέιλ. «Και είναι Versace».

“Versace” ήταν η απάντηση σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ντύσιμο εκείνο το βράδυ, καθώς η μάρκα συνδιοργάνωσε την εκδήλωση μαζί με τη Charlotte Tilbury και τη Microsoft. Η σχεδιάστρια και η επιχειρηματίας ομορφιάς ήταν και οι δύο παρούσες, καθώς και η Melinda Gates, μαζί με αστέρια όπως οι Dwyane Wade και Gabrielle Union, Emily Blunt και John Krasinski, Shailene Woodley, Ariana DeBose, Leslie Bibb, Busy Philipps, Mark Ronson και Grace Gummer, Michaela Jaé Rodriguez, Sabrina Dhowre Elba και Ava DuVernay.

Οι Mumford and Sons και Sting επρόκειτο να εμφανιστούν αργότερα το βράδυ. «Ο George και η Amal εργάζονται πάνω σε εξαιρετικά προβληματικά ζητήματα και οι ανθρώπινες συγκρούσεις συνεχίζονται ακόμα. Οπότε το θαυμάζω πραγματικά», είπε η Trudie Styler, η οποία περπάτησε στο χαλί με τον σύζυγό της Sting πριν από το δείπνο.

Το ζευγάρι ίδρυσε τη δική του οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Rainforest Foundation Fund, το 1987 για να προστατεύσει τις ιθαγενείς κοινότητες που ζουν σε περιβάλλοντα τροπικών δασών. Η βραδιά παρουσίασε επίσης μια τριάδα από οικοδεσπότες αργά τη νύχτα: Jimmy Fallon, John Oliver και Jon Stewart. «Δημοσιογραφία, φίλε», είπε ο Stewart για το κίνητρό του που βγήκε για να δείξει την υποστήριξή του. «Γενναίοι, γενναίοι δημοσιογράφοι που θέτουν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο σε μέρη όπου είναι απόλυτοι στόχοι. Και επομένως είναι πάντα σημαντικό να αναγνωρίζουμε τη δουλειά που κάνουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα μέσο κάλυψης δεν προσκλήθηκε να παρακολουθήσει το πραγματικό πρόγραμμα του δείπνου φέτος, κατά το οποίο ο δημοσιογράφος Luis Carlos Díaz τιμήθηκε με βραβείο Albie, το οποίο ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Νοτιοαφρικανού ακτιβιστή Albie Sachs.

Άλλοι τιμώμενοι ήταν οι Memory Banda, Nadia Murad, Women Wage Peace x Women of the Sun και Dolores Huerta.

«Το Βραβείο Lifetime Achievement [θα πάρει] η Dolores Huerta, η οποία είναι 94 ετών και έχει περισσότερη ενέργεια από οποιονδήποτε από εμάς», είπε ο George Clooney. «Και θα τελειώσει απόψε, θα μπει σε ένα αεροπλάνο, θα πάει στο Μεξικό και θα διαμαρτυρηθεί για κάτι. Είναι εξαιρετική και πραγματική μαχήτρια της ελευθερίας».

Πηγή: WWD

[mc4wp_form id="278"]