Συμπρωταγωνιστές, θαυμαστές και συνάδελφοι τραγουδιστές αποτίουν φόρο τιμής μετά τον θάνατο του βραβευμένου με βραβείο Grammy κάντρι καλλιτέχνη και ηθοποιού Kris Kristofferson.

Ο Αμερικανός διασκεδαστής, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως η τριλογία του Blade και ο Πλανήτης των Πιθήκων, πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στο Maui το Σάββατο σε ηλικία 88 ετών, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Η Barbra Streisand, η οποία πρωταγωνίστησε με τον Kristofferson στο βραβευμένο με Όσκαρ ριμέικ του 1976 του “A Star Is Born”, απέτισε φόρο τιμής στο Instagram, γράφοντας: «Την πρώτη φορά που είδα τον Kris να παίζει στο Troubadour club στο LA ήξερα ότι ήταν κάτι ξεχωριστό. Ξυπόλητος και χτυπώντας την κιθάρα του, φαινόταν η τέλεια επιλογή για ένα σενάριο που ανέπτυζα, το οποίο τελικά έγινε το “A Star Is Born” ».

Η Reba McEntire τον περιγράφει ως «κύριο, ευγενική ψυχή και λάτρη των λέξεων». Η Dolly Parton θρήνησε τον «σπουδαίο φίλο» της, με τον οποίο είχε κάνει ντουέτα όπως το “From Here to the Moon and Back” και “Put It Off Until Tomorrow”. «Τι μεγάλη απώλεια, τι σπουδαίος συγγραφέας, τι σπουδαίος ηθοποιός, τι σπουδαίος φίλος», έγραψε.

Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής της κάντρι Travis Tritt τον αποκάλεσε «έμπνευση». Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του Haunting of Hill House, Mike Flanagan, θυμήθηκε το «λαμπρό έργο του Kristofferson στο Lone Star» σε μια δημοσίευσή του στο X. Η Leann Rimes τον θυμήθηκε στο X ως «έναν επικό άνθρωπο με τη μεγαλύτερη καρδιά. Θα μου λείψει τόσο πολύ. Να είσαι ήσυχος φίλε μου». Η Melissa Etheridge έγραψε: «Λάτρευα αυτόν τον άνθρωπο, το ταλέντο του, το μυαλό του και την όμορφη καρδιά του. Καλό ταξίδι φίλε μου».

Ο ηθοποιός Patton Oswalt δημοσίευσε στο X: «Το πρωί της Κυριακής μόλις έφτασε με άσχημο τρόπο». Ο τραγουδιστής John Rich τον αποκάλεσε «έναν από τους σπουδαιότερους στιχουργούς που έζησαν ποτέ και τον πιο άψογο περφόρμερ».

Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός της country Lee Greenwood μοιράστηκε μια φωτογραφία με τον Kristofferson γράφοντας: «Δύσκολο να πιστέψω ότι ο φίλος μου Kris Kristofferson μας άφησε. Είχε επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής του. Ένας πρωταθλητής πυγμάχος, ένας ηθοποιός παγκόσμιας κλάσης, ένας θεαματικός τραγουδοποιός και τραγουδιστής και ένας ήρωας για όλους όσους έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν».

Ο Kyle Young, Διευθύνων Σύμβουλος του Country Music Hall of Fame and Museum, έγραψε για την οπτική του Kristofferson για την τέχνη, γράφοντας ότι πίστευε ότι «η δημιουργικότητα είναι δεδομένη από τον Θεό και όσοι αγνοούν ένα τέτοιο δώρο είναι καταδικασμένοι σε δυστυχία».

Ο αστέρας των Righteous Gemstones και του Fallout, Walton Goggins, μοιράστηκε ένα αφιέρωμα στο Instagram, γράφοντας: «Hardcore Troubadour… Ένας Gatdamn Cowboy Poet της υψηλότερης τάξης».

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του Reservation Dogs Sterlin Harjo ευχαρίστησε τον Kristofferson που «μας έμαθε ότι η χώρα δεν σημαίνει μικρόψυχος, το να είσαι άντρας δεν σε κάνει να είσαι κακός, το να είσαι σκληρός δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κλάψεις».

Οι θαυμαστές μοιράστηκαν επίσης τις αναμνήσεις τους από τον Kristofferson που υπερασπίστηκε τις πεποιθήσεις του, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που στάθηκε στο πλευρό της Sinéad O’Connor μετά την ευρεία καταγγελία της για το ότι έκανε μια φωτογραφία του Πάπα σε ένα επεισόδιο του Saturday Night Live.

Η οικογένεια του Kristofferson ανακοίνωσε τον θάνατό του με μια δήλωση: «Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα ότι ο σύζυγος/πατέρας/παππούς μας, Kris Kristofferson, πέθανε ειρηνικά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο σπίτι». «Είμαστε όλοι τόσο ευλογημένοι για τον χρόνο μας μαζί του. Σας ευχαριστώ που τον αγαπάτε όλα αυτά τα χρόνια, και όταν βλέπετε ένα ουράνιο τόξο, να ξέρετε ότι χαμογελάει σε όλους μας».

Πηγή: The Independent

[mc4wp_form id="278"]