Ο Will Ferrell μίλησε στο The Independent στο πλαίσιο της περιοδείας του για τον Τύπο για το ντοκιμαντέρ του Netflix “Will & Harper” και του ζητήθηκε να μοιραστεί τη γνώμη του σχετικά με το γιατί υπάρχει η τρανσφοβία. Απάντησε: «Νομίζω ότι φοβόμαστε αυτό που δεν ξέρουμε».

Το “Will & Harper” επικεντρώνεται στη φιλία μεταξύ Ferrell και Harper Steele. Οι δυο τους γνωρίστηκαν τη δεκαετία του 1990 κατά τη διάρκεια της καριέρας τους στο “Saturday Night Live”. Ο Steele έκανε coming out ως τρανς 30 χρόνια αφού έγιναν φίλοι.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αγοράστηκε από το Netflix μετά την πρεμιέρα του στο Sundance νωρίτερα φέτος, βρίσκει τους δύο κωμικούς σε ένα οδικό ταξίδι στην Αμερική καθώς ανακαλύπτουν ξανά τη φιλία τους μετά τη μετάβαση του Steele. «Υπάρχει μίσος εκεί έξω», είπε ο Ferrell στην Independent. «Είναι πολύ αληθινό και είναι πολύ επικίνδυνο για τρανς άτομα σε ορισμένες περιπτώσεις… Αλλά δεν ξέρω γιατί τα τρανς άτομα απειλούνται από μένα ως cis αρσενικό. Δεν ξέρω γιατί η Harper απειλείται».

«Είναι τόσο περίεργο για μένα, γιατί η Harper είναι τελικά… αυτή», πρόσθεσε. «Επιτέλους είναι αυτή που έπρεπε πάντα να είναι. Είτε μπορείτε τελικά να το αντιληφθείτε είτε όχι, γιατί να σας νοιάζει αν κάποιος είναι ευτυχισμένος; Γιατί είναι αυτό απειλητικό για εσάς; Εάν η τρανς κοινότητα αποτελεί απειλή για εσάς, νομίζω ότι προέρχεται από το ότι δεν είστε σίγουροι ή ασφαλείς με τον εαυτό σας».

Ο Ferrell είπε στο Variety στο Sundance πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ότι η Steele έκανε coming out ως τρανς σε ένα email που έστειλε σε μια χούφτα φίλων. «Όλοι μας την υποστηρίξαμε και εκφράσαμε την αγάπη μας», είπε. «Αλλά αυτό δημιούργησε ερωτήσεις όπως, πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε; Τι χρειάζεσαι να κάνουμε;»

Ο Ferrell είπε ότι είχε «μηδενική γνώση» για την τρανς κοινότητα πριν του μιλήσει η Harper. «Είχα γνωρίσει τρανς άτομα, αλλά δεν είχα κανέναν προσωπικά στη ζωή μου», είπε ο Ferrell. «Λοιπόν, αυτό ήταν όλο καινούριο έδαφος για μένα, γι’ αυτό νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι τόσο συναρπαστική για εμάς να βγούμε εκεί στον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία όλοι εμείς στην κοινότητα των cis να μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις και επίσης απλώς να ακούμε και να είμαστε εκεί ως φίλοι για να συζητήσουμε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι».

Το “Will & Harper” είναι διαθέσιμο για streaming στο Netflix από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Variety

[mc4wp_form id="278"]