Μια Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας είπε ότι η ανακάλυψη ενός από τα χαμένα σχέδιά της, που βρέθηκε σε φιλανθρωπικό κατάστημα της Oxfam μετά από σχεδόν 40 χρόνια, ήταν σαν να ξαναβλέπει ένα παιδί της.

Η Jean Pallant είπε ότι το πορτοκαλί παλτό με τα μεγάλα κουμπιά που δημιούργησε στο τραπέζι της κουζίνας της το 1988 είχε εμφανιστεί σε μια τσάντα δωρεάς στο κατάστημα Oxfam στο Mill Hill του Λονδίνου. «Είναι σαν να βλέπεις ένα παιδί που είχε χαθεί. Είναι υπέροχο. Ξέρω κάθε τετραγωνική ίντσα του και είμαι απολύτως έκπληκτη που φαίνεται να είναι σαν καινούργιο», είπε στο PA Media. «Τα πάντα σε αυτό φαίνονται ακριβώς όπως όταν χάθηκε».

Η υπεύθυνη του καταστήματος της Oxfam’s Mill Hill, Marina Ikey-Botchway, είπε ότι μπορούσε να πει ότι το παλτό ήταν ένα ανεκτίμητο αντικείμενο μόλις το είδε ανάμεσα σε ένα σωρό ρούχα γρήγορης μόδας. «Το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο που είδα το παλτό ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι το ιδιαίτερο, έτσι έλεγξα την ετικέτα και μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στη Google βρήκα το email της Jean», είπε.

Το μοντέλο μόδας της δεκαετίας του ’60 Penelope Tree επέλεξε το παλτό για να το φορέσει στην επίδειξη μόδας Style for Change της Oxfam, σε συνεργασία με τη Vinted, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Second Hand September.

Η Pallant αποτέλεσε μέρος της πολιτιστικής επανάστασης της δεκαετίας του 1960 μαζί με τον σύζυγό της, Martin, και αυτή την περίοδο αποκαθιστά και επιμελείται μια συλλογή Pallant για να δώσει στο V&A Museum του Λονδίνου. Εξήγησε ότι ένιωθε άρρωστη όταν, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πριν, ανακάλυψε ότι το παλτό είχε χαθεί μαζί με άλλα πέντε κομμάτια, τα οποία δεν έχουν ακόμη βρεθεί. «Όταν τα ανακτήσαμε όλα, υπήρχαν αυτά τα κομμάτια που θυμάμαι, φυσικά, επειδή είναι όλα τα μωρά μου. Αυτά τα κομμάτια έλειπαν και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό», είπε. «Θα ήθελα πολύ να εμφανιστούν… Ένα από αυτά ήταν ένα κομμάτι που είναι τόσο σημαντικό για εμάς, το οποίο έγινε το 1972, νομίζω. Φορέθηκαν από εμένα σε μια τηλεοπτική επίδειξη μόδας για να γιορτάσω την ένταξη της Βρετανίας στην κοινή αγορά και ήταν μια όμορφη λευκή φόρμα και ένα σακάκι με μικρές κηλίδες από βιζόν πάνω. Θα πλήρωνα τα πάντα για να το πάρω πίσω».

Πηγή: The Guardian

[mc4wp_form id="278"]