Μόνο από μία μικρή ποσότητα μόλις 100 γραμμάρια μαύρων φασολιών, μπορείτε να πάρετε το 64% των καθημερινών σας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 42% του ημερήσιου κάλιου σας, και το 42% της ημερήσιας πρωτεΐνης σας.
Τα μαύρα φασόλια αποτελούν, επίσης, μια μεγάλη πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, βιταμίνης Β6 και σιδήρου. Με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, δεν είναι τυχαίο που τα μαύρα φασόλια θεωρούνται ως η νέα υπερτροφή! Εκτός από το ότι θα έχετε μια σχυρή υγεία, τα οφέλη από τα μαύρα φασόλια μπορούν, επίσης, να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε πολλές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ασθένειες.
Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη, στα μαύρα φασόλια, βοηθάνε στην σωστή μετακίνηση των τροφίμων μέσα από το στομάχι σας και το παχύ έντερο. Είναι ιδιαίτερα έυπεπτα και περιέχουν πάνω από οχτώ διαφορετικά φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτοχημικά. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, μπορούν να αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μη καρκινικών όγκων, που μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό του καρκίνου.
Επίσης, τα μαύρα φασόλια παρέχουν αμινοξέα και μολυβδαίνιο, απαραίτητα για την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μαζί με τις πολλές βιταμίνες και τις ανόργανες ουσίες, που περιέχονται στα μαύρα φασόλια, υπάρχει, επίσης, φολικό οξύ, το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα των αμινοξέων σας.
Μαύρα φασόλια, λοιπόν: Τσέκ!