Η Emerald Fennell βρήκε την Cathy και τον Heathcliff της. Η σκηνοθέτιδα του “Saltburn” και του “Promising Young Woman” έχει στήσει μια διασκευή του “Wuthering Heights” (Ανεμοδαρμένα Ύψη) της Emily Brontë και τώρα τρέχει ολοταχώς στα ελαιόδεντρα καθώς η Margot Robbie και ο Jacob Elordi έχουν ενταχθεί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου, ως καταδικασμένοι εραστές.

Ο Elordi επανενώνεται με την Fennell αφού πρωταγωνίστησε στο αμφιλεγόμενο και πολυσυζητημένο “Saltburn” το 2023 με την LuckyChap της Robbie να κάνει την παραγωγή. Η LuckyChap παρήγαγε τόσο το “Saltburn” και το βραβευμένο με Όσκαρ ντεμπούτο της Fennell “Promising Young Woman”.

Η ταινία βρίσκεται τώρα στην προπαραγωγή, ετοιμάζεται για γυρίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2025 και η Fennel έχει δηλώσει ότι έχει ήδη πειράξει το έργο

Το μοναδικό μυθιστόρημα της Emily Brontë, “Wuthering Heights”, που εκδόθηκε το 1847, καθιέρωσε ένα είδος γοτθικού ρομαντισμού που στοιχειώνει τη λογοτεχνία από τότε. Υπάρχει ο ερωτευμένος, ίσως επικίνδυνος τύπος στο Heathcliff, το αφελές, αθώο κορίτσι η Cathy και φυσικά οι δυνάμεις που τους χωρίζουν, συμπεριλαμβανομένου του ταξικού χάσματος μεταξύ τους. Όλα διαδραματίζονται στην άγρια ​​ύπαιθρο του Yorkshire.

Είναι εύκολο να δει κανείς πόσο ελκυστικό υλικό ήταν για τη Fennell, δεδομένης της ισχυρής συναισθηματικότητας (αδικίες, εκδίκηση και πολλά άλλα) των προηγούμενων σκηνοθετικών της προσπαθειών “Promising Young Woman” και ” Saltburn.” Και σίγουρα ήταν για πολλούς πριν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής του Andrea Arnold το 2011 με πρωταγωνίστρια την Kaya Scodelario, και ίσως της πιο διάσημης από όλες, της προσαρμογής του William Wyler το 1939 με τους Laurence Olivier και Merle Oberon που τους οδήγησε και τους δύο στα αστέρια του Χόλιγουντ. Η τελευταία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας, και κέρδισε μία, για την ασπρόμαυρη φωτογραφία του Gregg Toland.

Αυτή η νέα προσαρμογή ακολουθεί επίσης την ταινία της Frances O’Connor το 2022 για τη ζωή της Brontë, η οποία πέθανε σε ηλικία 30 ετών, με τον απλό τίτλο “Emily”. Πρωταγωνίστησε η Emma Mackey και διακρίθηκε για την εμφύσηση μιας σύγχρονης ευαισθησίας σε ένα σκηνικό αλλοτινής περιόδου.

Πηγή: IndieWire

[mc4wp_form id="278"]