Έχει οριστεί πια ένα deadline για τους πιθανούς αγοραστές της ιστορικής έπαυλης, η οποία βοήθησε να εμπνεύσει τον JM Barrie να γράψει τον Πίτερ Παν.

Το Moat Brae στο Dumfries – το οποίο λειτουργούσε ως κέντρο παιδικής λογοτεχνίας – αναγκάστηκε να κλείσει τον περασμένο μήνα. Η διοίκηση έριξε το φταίξιμο στην έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς κόσμου και υπευθύνων, δηλαδή στον φτωχό αριθμό επισκεπτών και τη μειωμένη χρηματοδότηση για τυχόν αλλαγές και προώθηση. Το ακίνητο τέθηκε προς πώληση και έχει πλέον τεθεί σε ισχύ η καταληκτική ημερομηνία στις 12:00 στις 3 Οκτωβρίου.

Το Peter Pan Moat Brae Trust (PPMBT) ανακοίνωσε το κλείσιμο του κτιρίου τον περασμένο μήνα – περίπου πέντε χρόνια αφότου άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από μια γενική επισκευή πολλών εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο φαίνεται ότι το κέντρο έχανε χρήματα για μια παρατεταμένη περίοδο. Ορισμένοι χρηματοδοτικοί οργανισμοί εξέφρασαν πρόσφατα τις ανησυχίες τους για το κλείσιμο του χώρου και την τύχη του κτιρίου. Είπαν ότι ελπίζουν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα και να βρεθεί μια χρήση που θα αρμόζει στην εντυπωσιακή δομή ψαμμίτη.

Όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει τώρα έχει προθεσμία μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα για να υποβάλει προσφορά.

[mc4wp_form id="278"]