Το “The Substance” είναι κάτι περισσότερο από αίμα και γυναίκες με κότσια – έχει μια κορυφαία ερμηνεία από την Demi Moore, η οποία αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στα Όσκαρ. Και αυτό το φεμινιστικό θρίλερ, για τη ζωή των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος, θα το παρακολουθήσουμε και θα το συζητήσουμε στην πανελλήνια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

Στην τολμηρή ταινία σωματικού τρόμου της Coralie Fargeat, η Moore αποδίδει τον πιο τολμηρό ρόλο που έχει κάνει ποτέ. Μια σκοτεινή εξερεύνηση της νεότητας, της ομορφιάς και των αδυσώπητων απαιτήσεων για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ μέσω μιας εντυπωσιακής οπτικής και μιας συναρπαστικής αφήγησης. Έχει ήδη δημιουργήσει θόρυβο μετά το ντεμπούτο του στις Κάννες, αλλά τώρα προσθέτοντας το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, έχει γίνει το αγαπημένο των θαυμαστών (και της βιομηχανίας). Πώς περιγράφεται όμως η εμπειρία της παρακολούθησης μιας τόσο τολμηρής ταινίας;

Σε τρία υποβλητικά κεφάλαια, το “The Substance” ακολουθεί την Elisabeth Sparkle (Moore), την πρωταγωνίστρια ενός επιτυχημένου σόου αεροβικής, η οποία βρίσκει τον εαυτό της να πυροβολείται στα 50α γενέθλιά της. Όταν της προσφέρεται ένας μυστηριώδης ορός που τη μεταμορφώνει στην πιο όμορφη, «τέλεια» εκδοχή του 20χρονου εαυτού της, η ζωή της Elisabeth παίρνει μια σουρεαλιστική και ανησυχητική τροπή.

Η Moore δεν είχε πάντα τις ευκαιρίες να επεκτείνει τις υποκριτικές της ικανότητες – μέχρι τώρα. Υπό την οραματική διεύθυνση της Fargeat, η στοιχειωμένη και πολύπλευρη ερμηνεία της αποδεικνύει πόσο μεγάλη εμβέλεια έχει. Μια στιγμή της ταινίας που δείχνει τη Moore να φοράει και να αφαιρεί συνεχώς κραγιόν είναι αναμφίβολα η πιο εκπληκτική σκηνή που έχει γυρίσει ποτέ.

Μετά το εξώφυλλο του Moore’s Variety, το “The Substance” έκανε το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική στο TIFF ως η επιλογή πρεμιέρας του Midnight Madness, προκαλώντας έντονες συζητήσεις μεταξύ των θεατών και συναισθήματα αποστροφής αλλά και ειλικρινούς ενθουσιασμού, αλλά και πέντε επιπλέον προβολές, κάτι που αποτελεί απόδειξη της αντίδρασης και της ζήτησης.

Φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα το εισιτήριό σας στις Νύχτες Πρεμιέρας, όσοι ανυπομονείτε να γίνετε μάρτυρες αυτής της πολύπλευρης ταινίας. Το πλήρες πρόγραμμα του 30ού ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:30, στο “Auditorium Theo Angelopoulos” του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Αθήνα.

Πηγή: The Variety

[mc4wp_form id="278"]