Η Ιταλίδα σταρ, Σοφία Λόρεν, γιόρτασε, χθες (20/09), στη Ρώμη, τα 90 της χρόνια, λίγες μόλις ημέρες πριν από την Μπριζίτ Μπαρντό, «δύο ντίβες που επαναπροσδιόρισαν τη εικόνα της θηλυκότητας τον 20ο αιώνα», σύμφωνα με μια ιταλική εφημερίδα.

Η Λόρεν απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη σε ένα συμβόλαιο για πέντε ταινίες με την Paramount Pictures. Ανάμεσα στις ταινίες της εκείνης της εποχής είναι: «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» (Desire Under the Elms) μαζί με τον Άντονι Πέρκινς, βασισμένο στο ομότιτλο έργο του Ευγένιου Ο’Νηλ, «Το Σπίτι πάνω σε βάρκα» (Houseboat) μια ρομαντική κομεντί, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Κάρι Γκραντ και η «Διαβολογυναίκα» (Heller in Pink Tights) του Τζορτζ Κιούκορ, στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά με ξανθά μαλλιά (φορώντας περούκα). Η Σοφία Λόρεν επέδειξε αξιόλογες υποκριτικές ικανότητες και κέρδισε το σεβασμό ως δραματική, αλλά κι ως κωμική ηθοποιός, ιδιαίτερα σε ιταλικά έργα, όπου μπορούσε να εκφραστεί πιο ελεύθερα παρόλο, που γνώριζε πάρα πολύ καλά αγγλικά.

Το 1960, η ερμηνεία της Λόρεν στην ταινία του Βιττόριο ντε Σίκα «Η ατιμασμένη» (La Ciociara) τής έφερε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών στα κινηματογραφικά φεστιβάλ των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου. Η ερμηνεία της βραβεύτηκε, επίσης, με το Βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, το πρώτο σημαντικό Όσκαρ που δόθηκε σε μη-αγγλόφωνη ερμηνεία.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή πρώτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Ακολουθούν πράγματα που την εκφράζουν και είναι πέρα για πέρα «ζωή»:

Αυτοπεποίθηση. Η Σοφία Λόρεν συνεχώς ενθαρρύνει τον εαυτό της και βρίσκει ασφάλεια στην αυθεντική της προσωπικότητα. Αυτή η αυτοπεποίθηση υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της αξιόλογης καριέρας και ζωής της.

Οικογενειακοί δεσμοί. Τονίζει πάντα την αξία της επικοινωνίας και της διατήρησης επαφής με τα αγαπημένα της πρόσωπα, κάτι που τής προσφέρει μια αίσθηση γείωσης κι ευτυχίας.

Ενσυνειδητότητα. Απολαμβάνει κάθε πολύτιμη στιγμή, ακόμη και τις πιο απλές απολαύσεις, όπως το να τρώει ένα κομμάτι σοκολάτας. Αυτή η φιλοσοφία αντικατοπτρίζει την ικανότητά της να βρίσκει χαρά στο παρόν και να ζει τη ζωή στο έπακρο.

Έμφαση στο θετικό. Η Σοφία Λόρεν αποφεύγει τη σκέψη αρνητικών πραγμάτων. Καλλιεργώντας μια θετική νοοτροπία, δείχνει ότι η αποδοχή της αισιοδοξίας μπορεί να είναι μεταμορφωτική.

Φυσικότητα. Υποστηρίζει τη φυσική γήρανση. Απορρίπτει την πίεση να αλλάξει το σώμα ή την εμφάνισή της και εξυμνεί την αρετή του να είναι κανείς ευχαριστημένος με τον εαυτό του.

Αποδοχή. Αποδέχεται τις αναπόφευκτες αλλαγές της ζωής, αν και αναγνωρίζει ότι ορισμένα συναισθήματα δεν μπορούν ποτέ να ξεπεραστούν εντελώς.

«Το μόνο που μετανιώνω λίγο είναι ότι δεν παντρεύτηκα ποτέ με ένα λευκό φόρεμα. Αυτό ήταν το όνειρο της ζωής μου, το οποίο παραμένει μέσα μου», έχει πει.

Χρόνια της άπειρα!

[mc4wp_form id="278"]