Γνωρίστε τον Pesto, έναν πιγκουίνο από την Αυστραλία, που έχει γίνει viral!

Γνωστός και αγαπητός για την αξιολάτρευτη σιλουέτα του και τις παιχνιδιάρικες συμπεριφορές του, ο Pesto, ένα μωρό πιγκουίνος που ζει στο Sea Life Melbourne Aquarium έχει γίνει πρόσφατα viral στο διαδίκτυο. «Σε ηλικία μόλις εννέα μηνών, ο Pesto σηκώνει τη ζυγαριά στα 21 κιλά, χάρη στην εγκάρδια όρεξή του για 25 ψάρια την ημέρα», έγραφε μια δήλωση από το ενυδρείο στον ιστότοπό του. «Είναι επίσημα ο μεγαλύτερος νεοσσός που έχει δει ποτέ η SEA LIFE Melbourne, μετατρέποντάς τον σε μια τεράστια επιτυχία με καλεσμένους και θαυμαστές από όλο τον κόσμο».

Οι ενήλικοι βασιλικοί πιγκουίνοι ζυγίζουν μεταξύ 9,5 και 18 κιλών, σύμφωνα με τον Συνασπισμό της Ανταρκτικής και του Νότιου Ωκεανού, μια παγκόσμια περιβαλλοντική ομάδα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο, μετά τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο.

Το ενυδρείο έγραψε ότι μπορεί να υπήρξαν αρκετοί παράγοντες που συνέβαλαν στο εντυπωσιακό βάρος του Pesto, συμπεριλαμβανομένου του ότι ο βιολογικός του πατέρας, ο Blake, είναι ο μεγαλύτερος και γηραιότερος πιγκουίνος τους, καθώς και το γεγονός ότι ο Pesto είχε εκπληκτικούς γονείς που τον μεγάλωσαν!

«Λοιπόν, ο συνδυασμός καλών γονιδίων και καλών γονιών εξηγεί το τρέχον βάρος του, αλλά θα χάσει πολλά από αυτά όταν πετάξει (όταν αναπτύξει τα ενήλικα φτερά του)», πρόσθεσε το ενυδρείο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το προσωπικό του ενυδρείου διοργάνωσε ένα πάρτι αποκάλυψης φύλου του Pesto οπότε και ανακάλυψαν ότι είναι αγόρι!

Πηγή: Abc News

[mc4wp_form id="278"]