Η Brie Larson, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστή για τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους στο Room and Lessons in Chemistry, θα κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου τον επόμενο χρόνο σε μια ελληνική τραγωδία.

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην Ηλέκτρα, μια διασκευή του έργου του Σοφοκλή που έχει μεταφραστεί από την ποιήτρια Anne Carson. Η Larson περιέγραψε το δράμα ως μια «διαχρονική ιστορία» και είπε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένη» που θα συμμετάσχει στην παραγωγή, σε σκηνοθεσία Daniel Fish. Η παράσταση θα ξεκινήσει στο Brighton τον Ιανουάριο. Θα παίξει εκεί για μια εβδομάδα πριν μεταγραφεί στο West End για το υπόλοιπο της τρίμηνης πορείας της.

Η Larson είπε στο BBC News: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη που θα παίξω σε αυτό το ελληνικό δράμα ή που θα συνεργαστώ με την καλύτερη παρέα. Η αφήγηση ήταν πάντα ο τρόπος που οργανώνω τη ζωή, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μου. Ανυπομονώ να μοιραστώ τον χώρο με το υπέροχο κοινό του West End όσο εξερευνούμε αυτή τη διαχρονική ιστορία».

Το έργο ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα, την Ηλέκτρα, η οποία κατακλύζεται από τη θλίψη μετά τη δολοφονία του πατέρα της. Συνεργάζεται με τον από καιρό χαμένο αδερφό της Ορέστη σε μια προσπάθεια να εκδικηθεί.

Η Larson έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα Όσκαρ, τα Βραβεία SAG, τα Baftas και τις Χρυσές Σφαίρες το 2016 για την ερμηνεία της στην ταινία Room. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Captain Marvel, Kong: Skull Island και στη σειρά της Apple TV+ Lessons In Chemistry, βασισμένη στο βιβλίο της Bonnie Garmus. Ωστόσο, η ηθοποιός δεν έχει εμφανιστεί στη σκηνή από το 2010, όταν υποδύθηκε την Emily σε μια παραγωγή του Our Town στο Williamstown Theatre Festival στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Η Elektra θα ξεκινήσει τις παραστάσεις στο Theatre Royal Brighton από τη Δευτέρα 13 έως το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025. Στη συνέχεια, η παράσταση θα μεταφερθεί στο Duke of York’s Theatre στο Λονδίνο για μια παράσταση 11 εβδομάδων από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου. Η παραγωγή θα γίνει από την Empire Street Productions, την ομάδα πίσω από τις πρόσφατες παραγωγές του West End των Prima Facie, Slave Play και The Pillowman. Παραγωγή του Oklahoma! από τον σκηνοθέτη Fish, κέρδισε και το βραβείο Tony και Olivier για την καλύτερη μουσική αναβίωση μετά τις εμφανίσεις στο Broadway και στο West End αντίστοιχα.

Ο Fish είπε στο BBC News ότι ήταν μια «συναρπαστική πρόκληση να δουλέψεις πάνω στην τραγωδία του Σοφοκλή», προσθέτοντας ότι η μετάφραση της Carson «εκτινάζει το ερώτημα του τι είναι αρχαίο και τι είναι σύγχρονο».

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]