Το “Emily in Paris” είναι το σημερινό “Sex and the city” και η Έμιλυ (Λίλυ Κόλινς) το απόλυτο fashion icon. Όσο για τη σειρά, η εικόνα σίγουρα επισκιάζει την υπόθεση.

Τα επόμενα πέντε επεισόδια της 4ης σεζόν έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο Netflix, η Έμιλι Κούπερ γνώριζει τον Ιταλό, Marcello Muratori και η ζωή της αλλάζει και πάλι. Στη Ρώμη, αυτή τη φορά, θα δούμε σκηνές γεμάτες ομορφιά και στιλ. Και ενώ όλοι βλέπουμε την Λίλυ Κόλινς να μεταμορφώνεται, για μια ακόμη φορά, η Head Makeup Artist της σειράς, Ορελί Παγιέν, αποκάλυψε στο “Who What Wear” ότι οι εμφανίσεις της, σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, είναι εμπνευσμένες από τη θρυλική Όντρεϊ Χέπμπορν.

Όπως η Όντρει στην ταινία «Διακοπές στη Ρώμη» συναντά τον Κάρι Γκραντ έτσι, έτσι και η Εμιλυ θα ζήσει –σύμφωνα με το σενάριο- το δικό της ρομάντζο, το δικό της “holiday boyfriend”, σε ένα χωριό έξω από την Ρώμη, με την ονομασία “Solitano”. Είναι ένα νέο love story, μια αναφορά στους έρωτες των διακοπών που, αν και θνησιγενείς, προκαλούν έντονα συναισθήματα. Τι κι αν γνωρίζονται μόνο λίγες ημέρες, η χημεία τους είναι έντονη και, πέρα από τα μικροπροβλήματα, οι θεατές ανυπομονούν για την έκβαση της ιστορίας.

Ο έρωτας, όμως, ανθίζει σε υπέροχα πλάνα της ιταλικής εξοχής. Βλέπουμε την μεσογειακή ζωή, με παιδιά να παίζουν στους άδειους -από αυτοκίνητα- δρόμους, με ρομαντικά στενά και spots, με παραδοσιακές spritzeriες, με χαρούμενους και ζεστούς ανθρώπους, αλλά και εκπληκτικό, γνήσιο ιταλικό φαγητό. Είναι ένας ονειρεμένος προορισμός, όμοιος με αυτόν της Λιζ (Τζούλια Ρόμπερτς) στο “Εat, pray, love”.

Και όλοι αναρωτήθηκαν πού είναι το “Solitano” για να το επισκεφθούν. Κι όλα γκρεμίστηκαν γρήγορα. Το “Solitano” δεν είναι ένας πραγματικός προορισμός. Δεν υπάρχει στην Ιταλία το συγκεκριμένο χωριό. Είναι ένα μέρος φανταστικό, που αντιγράφει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της Ιταλίας. Πρόκειται δηλαδή για την νέα Ψίμυθο.

Στον πραγματικό χάρτη, όμως, εντοπίστηκαν χωριά, που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Η Ostia Antica είναι μια μικρή πόλη πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρώμης και, σύμφωνα με το The Journal, εκεί γυρίστηκαν οι σκηνές, που αφορούν στο “Solitano”. Η μικρή πόλη ήταν το πιο σημαντικό λιμάνι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ και σήμερα είναι γεμάτη αρχαία ρωμαϊκά ερείπια.

Το Anzio και το Nettuno βρίσκεται μία ώρα μακριά από την Ρώμη. Πρόκειται για δύο μικρές παραθαλάσσιες πόλεις νοτιότερα της Ostia Antica. Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν και τους δύο αυτούς προορισμούς. Στην περιοχή, υπάρχουν τα σπήλαια του Νέρωνα, αλλά και παραδοσιακά εστιατόρια, δίπλα στο κύμα με γνήσια ιταλική κουζίνα.

Η ζωή έχει πάντα εναλλακτικές. Αρκεί να είμαστε πρόθυμοι να τις αναζητούμε.

[mc4wp_form id="278"]