Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουμε στο Greece Race for the Cure® 2024 και στέλνουμε το μήνυμα ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

Το Greece Race for the Cure®, ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024. Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής, όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά «Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

«Η πρόοδος της επιστήμης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, όμως η συχνότητα εμφάνισής του παραμένει υψηλή. Κάθε γυναίκα κινδυνεύει να νοσήσει από καρκίνο του μαστού, σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μία. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, το 2022 διαγνώστηκαν στη χώρα μας 8.987 γυναίκες και 100 άνδρες, ενώ σημειώθηκαν 2.450 θάνατοι. Η έγκαιρη ανίχνευση, η έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία και η ολοκληρωμένη φροντίδα είναι οι βασικοί πυλώνες για τη μείωση των θανάτων από καρκίνο του μαστού, την αύξηση της επιβίωσης και την ποιότητα ζωής μετά τη διάγνωση. Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η διεκδίκηση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι ένας διαρκής αγώνας για το «Άλμα Ζωής», ενώ το Greece Race for the Cure® είναι το πλέον δυναμικό παράδειγμα «αγώνα» συμπόρευσης, στήριξης, ενδυνάμωσης και αλληλεγγύης με συνοδοιπόρους ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Προσκαλούμε και φέτος, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στο 16ο Greece Race for the Cure® καθένα και καθεμία να πάρει μέρος στον αγώνα μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης και της δύναμης του ΜΑΖΙ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», μας λέει η Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» – GreeceRacefortheCure®.

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας και η ενδυνάμωση των ασθενών, ενώ μέσα από αυτή υλοποιούνται προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» ολόκληρη τη χρονιά.

Μάθε περισσότερα και γράψου κι εσύ στον αγώνα στο http://www.greecerace.gr που περιλαμβάνει:

• Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων: Εγγραφές ως 19/09 ή με τη συμπλήρωση 10.000 δρομέων / Αντίτιμο συμμετοχής: 10€
• Περίπατο 2 χιλιομέτρων: Εγγραφές ως 22/09 ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετοχών/ Αντίτιμο συμμετοχής: 8€
• Digital Συμμετοχή: Συμμετέχουμε στη διοργάνωση απομακρυσμένα και αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσα από τα social media / Εγγραφές για τη digital συμμετοχή ως 17/09 / Εγγραφή: 8€.

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

[mc4wp_form id="278"]