Είναι ποπ γεγονός ότι τέσσερα από τα 10 κορυφαία σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία γράφτηκαν και ερμηνεύτηκαν από ομοφυλόφιλους: George Michael (στο Νο 9 με το Wham’s Last Christmas), Freddie Mercury (Νο 3 με το Queen’s Bohemian Rhapsody), Elton John (No 1 with Candle in the Wind). Ο τέταρτος είναι ο Holly Johnson, ντυμένος με δερμάτινα και τραγουδιστής του Frankie Goes to Hollywood, σινγκλ για το οποίο η γοητευτική μπάντα Relax πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα και εξακολουθεί να είναι το έκτο δημοφιλέστερο σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη δεκαετία του 1980 η Βρετανία άλλαζε. Η κοινωνική και πολιτική αναταραχή οδήγησε σε μια πολιτιστική επανάσταση, με φόντο τη συνθ-ποπ μουσική και τους πειραματικούς ήχους. Η δεκαετία του ’80 ήταν μια εποχή καινοτομίας και εξέγερσης, πανκ και συγκροτημάτων new wave, και στην πρώτη γραμμή βρισκόταν ο Holly Johnson.

Το Holly Johnson Story γιορτάζει τη δημιουργική ιδιοφυΐα του Holly και σηματοδοτεί την 40ή επέτειο κυκλοφορίας του άλμπουμ του, “Frankie Goes to Hollywood”, με τραγούδια όπως Welcome to the Pleasuredome, Relax, Two Tribes και The Power of Love.

Αυτή η έκθεση καταγράφει την πρώιμη προσωπική ζωή και την καριέρα του Holly, από έναν νεαρό μουσικό έως έναν διεθνούς φήμης, ανοιχτά γκέι σταρ, που ζει στα μάτια του κοινού.

Αντιμετωπίζοντας το τίμημα της φήμης, αντιμετωπίζοντας τη διάγνωση του HIV+ και τον ανεπιθύμητο αρνητικό τύπο, ενώ συνεχίζει μόνος του ως μνημειώδες εικονίδιο LGBTQ+. Μέσα από πολωτικά συναισθήματα αίγλης και σεξουαλικής απελευθέρωσης, παράλληλα με το φόβο, την απώλεια και το στίγμα, το The Holly Johnson Story αφηγείται τις ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την ομοφυλοφιλική σκηνή τη δεκαετία του 1980 και τον καταστροφικό αντίκτυπο και την κληρονομιά του HIV.

Το Holly Johnson Story έχει δημιουργηθεί από την Homotopia, την DuoVision Arts και τα National Museums Liverpool, σε συνεργασία με τον Holly Johnson.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν άλμπουμ, φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του καλλιτέχνη, αφίσες και κολάζ μεικτών μέσων του Johnson από τον καλλιτέχνη του Λίβερπουλ Ben Yudan.

Πολλά από τα άλλα αναμνηστικά που εκτίθενται προέρχονται από τον φανατικό θαυμαστή του συγκροτήματος Terry Reid, όπως T-shrits, προγράμματα συναυλιών και ενημερωτικά δελτία από fan clubs.

Η έκθεση στο National Museums Liverpool θα διαρκέσει από τις 14 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 27 Ιουλίου 2025.

Πηγή: National Museums Liverpool

[mc4wp_form id="278"]