Με μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση – αναφορά στη σπουδαία ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο βασιλιάς των λιονταριών», η NASA αποχαιρέτισε, πριν δύο ημέρες, τον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, που χάρισε τη φωνή στον «Μουφάσα».

«Σήμερα, κοιτάμε τα αστέρια στη μνήμη του σπουδαίου Τζέιμς Ερλ Τζοουνς. Σαν Μουφάσα, μας υπενθύμισε ότι αυτά τα αστέρια θα είναι πάντα εκεί να μας καθοδηγούν», σημείωσε στην ανάρτησή της η NASA, συνοδεύοντάς τη με σχετική φωτογραφία. Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» αποτελεί ταινία – σταθμός για μικρούς και μεγάλους από το 1994 έως σήμερα.

Η Διαστημική Υπηρεσία χρησιμοποίησε μία από τις πιο συγκινητικές σκηνές της με πρωταγωνιστή τον βασιλιά Μουφάσα, ο οποίος με τη φωνή του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς δίνει την εξής συμβουλή στον γιο του, Σίμπα: «Θα πω κάτι που μου έλεγε ο πατέρας μου. Κοίτα τα αστέρια. Οι μεγάλοι βασιλιάδες του παρελθόντος μάς προσέχουν από ψηλά. Κάθε φορά, που θα νιώθεις μόνος, απλώς θυμήσου ότι αυτοί οι βασιλιάδες θα είναι πάντα εκεί για εσένα. Όπως θα είμαι κι εγώ».

Η συγκεκριμένη ταινία όλους εμάς, που στην πρώτη προβολή της, ήμασταν γύρω στα 9-10, μάς έχει συγκλονίσει. Ένας πατέρας απαντά πάντα με τρυφερότητα σε κάθε απορία του μικρού γιου. Είναι φιλαράκια κι αχώριστοι. Ο μεγάλος δείχνει τον τρόπο στον μικρό. Του μαθαίνει την ελευθερία. Κι ενώ έχουν δρόμο ακόμη, αχ αυτό το «έχουμε δρόμο» του Σίμπα πόσο σπαρακτικό, ο Μουφάσα πεθαίνει. Και ωπ είναι η πρώτη φορά που εμείς τότε, παιδιά, βλέπουμε μπροστά μας τον θάνατο να συμβαίνει κι ένα μικρό λιοντάρι να είναι ανυπεράσπιστο. Κλαίμε και πιστεύουμε ότι «ο μπαμπάς θα ξανάρθει». Εξάλλου, έχει προηγηθεί μια υπόσχεση για ένα υπέροχο και ελπιδοφόρο «για πάντα».

Υγ: Φανταστική η φωνή του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς

[mc4wp_form id="278"]