Αξιωματούχοι ενός ζωολογικού κήπου στη βορειοανατολική Νιγηρία επιβεβαίωσαν ότι ορισμένα άγρια ​​ζώα είχαν δραπετεύσει από την αιχμαλωσία μετά από πλημμύρες που έπληξαν την πολιτεία Μπόρνο. Τα βίντεο με μερικά από τα πλάσματα στους δρόμους της πρωτεύουσας της πολιτείας, Μαϊντουγκούρι, έχουν κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ali Donbest, ο οποίος διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο Sanda Kyarimi, είπε στο BBC ότι δεν γνωρίζει ακριβώς πόσα ζώα είναι ελεύθερα, αλλά έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι για τον εντοπισμό τους. Βρέθηκε μία στρουθοκάμηλος αλλά συμβούλεψε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Maiduguri αντιμετωπίζει πλημμύρες σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και τρεις δεκαετίες με πολλούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο κ. Donbest είπε ότι υπήρξε κάποια επιτυχία στην εύρεση ορισμένων από αυτά που είχαν διαφύγει. «Καταφέραμε να συλλάβουμε ξανά τη στρουθοκάμηλο που είδαμε στο δρόμο και πήραμε επίσης κλήση ότι ένας κροκόδειλος βρέθηκε σε άλλη τοποθεσία, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί λόγω των πλημμυρών», είπε. Είπε επίσης ότι τα κλουβιά όπου φυλάσσονταν τα λιοντάρια και οι ύαινες είχαν βυθιστεί από τα νερά της πλημμύρας, αλλά δεν μπορεί να πει αν είχαν γλιτώσει.

Το αφεντικό του ζωολογικού κήπου εξήγησε ότι η πλημμύρα είχε καταστρέψει ορισμένους από τους τοίχους, επιτρέποντας στα ζώα να περιφέρονται ελεύθερα. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι όλα τα πλάσματα που εντοπίστηκαν στους δρόμους από τον ζωολογικό κήπο.

«Λάβαμε μια αναφορά ότι κάπου εθεάθη ένας ιπποπόταμος και δεν έχουμε ιπποπόταμους στο ζωολογικό κήπο, επομένως τα νερά μπορεί επίσης να σκορπίσουν ζώα από άλλες» , είπε.

Ο Ishaq Sani, κάτοικος του Maiduguri, είπε στο BBC ότι ο μεγαλύτερος φόβος του αυτή τη στιγμή είναι να συναντήσει ένα άγριο ζώο. Εγκατέλειψε το σπίτι του λόγω των πλημμυρών και τώρα μένει με έναν φίλο του σε άλλη τοποθεσία.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για επίθεση ζώων σε ανθρώπους. Αυτό είναι το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά πλημμυρών που έπληξαν πρόσφατα τη Νιγηρία.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]