Υπάρχουν ορισμένα πράγματα ομορφιάς που είναι αρκετά χαμηλού κινδύνου για DIY όπως μανικιούρ, πεντικιούρ, δημιουργώντας τη δική σας μάσκα προσώπου από καλό μέλι και πλιγούρι βρώμης. Αλλά άλλα, όπως το κόψιμο της δικής σας φράντζας, συχνά γίνονται καλύτερα στο κομμωτήριο από έμπειρους επαγγελματίες που έχουν τον τρόπο τους με το ψαλίδι.

Αλλά ας είμαστε αληθινοί, όσο κι αν αγαπάμε τα κομμωτήρια μας, το να βρίσκουμε χρόνο να μπαίνουμε στο κομμωτήριο κάθε δύο εβδομάδες για να κόψουμε μια φράντζα είναι πρόκληση. Ειδικά για εκείνους που τα μαλλιά τους τείνουν να μακραίνουν γρήγορα.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δημοφιλή είναι αυτή τη στιγμή τα λεγόμενα αλλιώς κουρτινάκια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές θα βρεθούν να κλείνουν ραντεβού για ένα κούρεμα. Όμως κάθε ειδικός γνωρίζει ότι η διατήρηση μιας φράντζας απαιτεί λίγη περισσότερη προσπάθεια. Εάν η συνήθης προσέγγισή σας είναι να χρησιμοποιείτε λίγο το ψαλίδι και να το κάνετε στην τύχη, σταματήστε ακριβώς εκεί και ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

Το βασικό εργαλείο που χρειάζεστε, είναι φυσικά ένα κοφτερό ψαλίδι μαλλιών και η επένδυση σ’ αυτό είναι το κλειδί για μια καθαρή, επαγγελματική εμφάνιση. Μια χτένα ουράς θα σας βοηθήσει με το κόψιμο και τα καλά προϊόντα styling θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα.

Πώς να κοντύνετε λοιπόν μόνη σας τα ίσια κουρτινάκια σας;

Σε νωπά μαλλιά, κόβετε πάντα τη φράντζα σας ξεχωρίζοντας τα υπόλοιπα μαλλιά προς τα πίσω. Έτσι η φράντζα σας θα είναι το μόνο πράγμα που κοιτάτε και εργάζεστε. Οποιοδήποτε τμήμα πέρα από το τέλος των φρυδιών σας σημαίνει ότι θα αφαιρέσετε τρίχες από το πλάι του προσώπου σας κάτι που δεν θέλουμε.

Αφήνετε πάντα τη φράντζα σας περισσότερο από το μήκος που επιθυμείτε γιατί ο πρωταρχικός στόχος όταν κόβετε τη φράντζα σας είναι να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μήκος. Αντί, λοιπόν, να το κόψετε στο μήκος που επιθυμείτε, αφήστε το 1 εκατοστό περισσότερο. Όταν στεγνώσετε, τα μαλλιά μαζεύονται, οπότε όσο είναι βρεγμένα, αφήστε τα περισσότερο από όσο θα θέλατε.

Ένα ακόμα tip, είναι να χρησιμοποιήσετε μια χτένα για να κρατάτε τη φράντζα σας στη θέση της όταν κουρεύετε. Να είστε πάντα ευγενικοί όταν πιάνετε το τμήμα των μαλλιών που κόβετε. Μια χτένα δεν συγκρατεί τόση ένταση όσο τα δάχτυλά σας, επομένως δεν τραβάτε προς τα κάτω τα μαλλιά που σημαίνει κάτι που σας δίνει πιο ακριβές μήκος.

Το πιο σημαντικό tip είναι να κόβετε πάντα κάθετα στα μαλλιά σας και όχι οριζόντια. Όταν ξεκινάτε να κόβετε τη φράντζα σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ψαλίδι σας κόβει κάθετα. Το κάθετο κούρεμα δίνει κίνηση στα μαλλιά και κάνει τη φράντζα πολύ πιο ανάλαφρη. Επιπλέον, όταν δημιουργείτε σχήμα, μην κόβετε ευθεία, αντίθετα προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα τόξο. Βάλτε στόχο η φράντζα να είναι πιο μακριά στα πλάγια και πιο κοντή στη μέση.

Επενδύστε στα σωστά εργαλεία και να είστε πάντα προσεκτικές. Φυσικά οι ατέλειες μπορούν να διορθωθούν αμέσως από τον κομμωτή ή την κομμώτρια που εμπιστεύεστε. Οι αφέλειες, η φράντζα, τα κουρτινάκια, είναι ένα στυλ που θέλει ανανέωση συχνά, όμως είναι ένα από τα πιο stylish και διαχρονικά στυλ. Φροντίστε το αναλόγως!

Πηγή: ELLE UK

[mc4wp_form id="278"]