Η επερχόμενη σειρά Χάρι Πότερ του HBO έχει ανακοινώσει πρόσκληση για κάστινγκ για νέους ηθοποιούς. Το κάστινγκ άνοιξε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και το τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του στο Variety. Για να μπορέσουν να επιλεχθούν για τους ρόλους του Χάρι, του Ρον ή της Ερμιόνης, τα παιδιά πρέπει να είναι μεταξύ εννέα και 11 ετών τον Απρίλιο του 2025 και να είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ιρλανδίας.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του κάστινγκ αναφέρει: Για κάθε ρόλο, υποβάλετε πιστοποιημένους ερμηνευτές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εθνικότητα, το φύλο, η αναπηρία, η φυλή, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα φύλου ή οποιαδήποτε άλλη βάση που προστατεύεται από το νόμο, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. Για όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να στείλουν δύο αυτο-μαγνητοταινίες, οι οποίες αποτελούν βίντεο – οντισιόν. Ζητείται το ένα βίντεο να είναι ένα σύντομο ποίημα ή ιστορία (αν και τίποτα από τον Χάρι Πότερ) και το δεύτερο να λέει λίγα πράγματα για τους ίδιους, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας γέννησης, του ύψους και του τόπου διαμονής τους. Επίσης, ζητείται από τα παιδιά να χρησιμοποιούν τις δικές τους προφορές.

Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για τη σειρά, αλλά η σειρά αναμένεται να γυριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2025-26. Η Francesca Gardiner και ο Mark Mylod, που εργάστηκαν στο Succession, θα υπηρετήσουν ως συγγραφέας και σκηνοθέτης αντίστοιχα. Αναμένεται επίσης ότι θα υπάρχουν επτά κεφάλαια και σε κάθε ένα από αυτά θα διασκευάζεται ένα από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, της JK Rowling.

Τον Αύγουστο του 2000, οι Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint επιλέχθηκαν για να παίξουν τον Harry, την Hermione Granger και τον Ron Weasley στις πρωτότυπες ταινίες. Ο Grint, που ήταν 12 ετών, έκανε αίτηση για το ρόλο αφού είδε μια αναφορά του Newsround σχετικά με το ανοιχτό κάστινγκ.

Ο Radcliffe έχει πει στο παρελθόν ότι ενώ είναι «ενθουσιασμένος» που παρακολουθεί τη νέα προσαρμογή, δεν πιστεύει ότι θα συμμετάσχει. «Πιστεύω ότι θέλουν πολύ σοφά από εμάς ένα καθαρό διάλειμμα. Και δεν ξέρω αν θα είχε αποτέλεσμα να κάνουμε κάτι σε αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που απλώς παρακολουθώ από μακριά μαζί με όλους τους άλλους».

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]