Η επιστροφή στα σχολεία είναι πλέον γεγονός. Μαζί όμως με τη χαρά και τον ενθουσιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, έρχεται και ο προβληματισμός σχετικά με το τι πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα του παιδιού, ώστε να είναι πλήρως εξοπλισμένη για μια γεμάτη σχολική ημέρα. Ειδικά οι γονείς με μικρότερα παιδιά, βιώνουν μεγαλύτερο άγχος για τη σχολική τσάντα στην έναρξη των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Πέρα από τα βιβλία, υπάρχουν σημαντικά αντικείμενα, που δεν πρέπει να λείπουν, καθώς κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα του παιδιού.

Όλα τα απαραίτητα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από μια σχολική τσάντα

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και οι ετοιμασίες της σχολικής τσάντας έχουν δειλά δειλά κάνει την εμφάνισή τους. Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να λείπει από τη σχολική τσάντα του παιδιού σας, αυτήν τη σχολική χρονιά.

Γραφική ύλη

Φυσικά, εκτός από τα βιβλία, θα πρέπει να προμηθευτούμε και την απαραίτητη συμπληρωματική γραφική ύλη, η οποία περιλαμβάνει:

Μολύβια ή και στυλό εάν είναι σε μεγαλύτερη τάξη
Σβήστρα
Ξύστρα
Χάρακα
Υλικά για χειροτεχνίες και καλλιτεχνικές δραστηριότητες
Τετράδια, ανάλογα τι θα ζητήσει ο/η δάσκαλος/α

Για όλα τα παραπάνω, θα σας δοθεί αναλυτική λίστα από τον δάσκαλο ή τη δασκάλα, την ημέρα της έναρξης των σχολείων. Επομένως, δε χρειάζεται να σας αγχώνει ότι μπορεί να παραλείψετε κάτι από τη γραφική ύλη.

Είδη προσωπικής υγιεινής και προστασίας

Σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν ανήκει το παιδί σας είναι σημαντικό η σχολική του τσάντα να περιλαμβάνει είδη προσωπικής υγιεινής, ώστε να είναι πάντα προετοιμασμένο. Μερικά χρήσιμα πράγματα που μπορεί να έχει μαζί του είναι:

Χαρτομάντηλα
Μωρομάντηλα
Αντισηπτικό
Αυτοκόλλητα επιθέματα
Φάρμακα για ειδικές περιπτώσεις. Αν το παιδί σας λαμβάνει συστηματικά ή ακόμα και παροδικά κάποια φαρμακευτική αγωγή είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον/τη δασκάλα του.

Για επιπλέον είδη πρώτης βοήθειας, το σχολείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν μικρούς τραυματισμούς. Επομένως, δε χρειάζεται να υπερφορτώνετε τη σχολική τσάντα με πράγματα που μπορεί να του παρέχει άμεσα και με μεγαλύτερη ασφάλεια το προσωπικό του σχολείου.

Εξοπλισμός φαγητού

Πλέον, υπάρχουν πολλές επιλογές αποθήκευσης και σωστής διατήρησης των τροφίμων. Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα γεύματα που θα καταναλώσει το παιδί σας στο σχολειο. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει:

Δοχείο φαγητού που να διατηρεί τη θερμοκρασία του φαγητού και να επιτρέπεται η πρόσβασή του σε φούρνο μικροκυμάτων.
Μπουκάλι θερμός για να διατηρείται το νερό στην ιδανική θερμοκρασία, ειδικά τους ζεστούς μήνες του χρόνου
Τσάντα φαγητού, ώστε να τοποθετείται εκεί το δοχείο φαγητού και να αποφεύγονται ανεπιθύμητοι λεκέδες.

Υγιεινά snacks για κάθε παιδί

Η καλή διατροφή του παιδιού είναι το Α και το Ω για τη γενικότερη σωματική και ψυχική του υγεία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσφέρετε στο παιδί σας τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και του δίνουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται στο σχολείο.

Πηγή: ofarmakopoiosmou

[mc4wp_form id="278"]