Το San Diego Zoo Wildlife Alliance γιορτάζει τη γέννηση ενός μικρού τίγρη της Σουμάτρας στον βιότοπο του πάρκου σαφάρι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο στο Tull Family Tiger Trail. Το μικρό γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου από την πρώτη μητέρα Jillian. Αυτή η γέννηση είναι ένα σημαντικό βήμα στο συνεχές έργο του San Diego Zoo Wildlife Alliance για τη διατήρηση των τίγρεων της Σουμάτρας.

Οι ειδικοί στη φροντίδα της άγριας ζωής παρακολουθούν στενά την Jillian και το μικρό της και αναφέρουν ότι η Jillian γρήγορα έγινε μαμά και έχει δείξει όλες τις αναμενόμενες και σωστές μητρικές συμπεριφορές. Το μικρό έχει δείξει προσκόλληση στη Jillian και ήταν πολύ δραστήριο και ομιλητικό καθώς εξερευνά και μεγαλώνει.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη γέννηση αυτού του πολύ ιδιαίτερου τίγρη στο πάρκο σαφάρι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο», δήλωσε η Lisa Peterson, ανώτερη αντιπρόεδρος και εκτελεστική διευθύντρια του Σαφάρι Πάρκου του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο. «Αυτή η γέννηση προσθέτει τα απίστευτα σημαντικά γονίδια της Jillian στη δεξαμενή του πληθυσμού, προάγοντας τη γενετική ποικιλότητα και την υγεία του είδους της τίγρης της Σουμάτρας». Πρόσθεσε η Peterson, «Η ομάδα φροντίδας της Jillian έκανε εξαιρετική δουλειά παρακολουθώντας εκείνη και το μικρό της σε όλη αυτή τη διαδικασία και ήταν χαρά για αυτούς να την παρακολουθούν να απολαμβάνει τη μητρότητα. Ελπίζουμε ότι αυτό το μικρό θα επιτρέψει στους επισκέπτες μας να κατανοήσουν καλύτερα αυτό το απίστευτα ιδιαίτερο είδος και τη σημασία της διατήρησης των φυσικών ενδιαιτημάτων τους.»

Η γέννηση είναι αποτέλεσμα μιας σύστασης αναπαραγωγής μέσω του προγράμματος AZA Sumatran Species Survival Plan (SSP). Κάθε Πρόγραμμα SSP, το οποίο εποπτεύεται από οικολόγους σε εθνικό επίπεδο, διασφαλίζει τη γενετική ποικιλότητα και τους υγιείς, αυτοσυντηρούμενους πληθυσμούς διασφάλισης της απειλούμενης και υπό εξαφάνιση άγριας ζωής.

Με μόνο περίπου 400 έως 600 ζώα να απομένουν σε αυτόχθονα ενδιαιτήματα, οι τίγρεις της Σουμάτρας βρίσκονται σε κρίσιμο κίνδυνο. Οι τίγρεις αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας οικοτόπων, της συνύπαρξης ανθρώπου-άγριας ζωής και της λαθροθηρίας. Οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των τίγρεων αποφεύγοντας προϊόντα που παρασκευάζονται με μη βιώσιμο φοινικέλαιο, μια βιομηχανία που βλάπτει τους οικοτόπους των τίγρεων και αρνούμενοι να αγοράσουν είδη από άγρια ​​πανίδα που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η Jillian και το μικρό της θα παραμείνουν στο κρησφύγετό της για αρκετές εβδομάδες. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο, καθώς επιτρέπει στα μικρά να δεσμεύονται με τη μητέρα τους και να μαθαίνουν από τη μητέρα τους. Όταν η Jillian είναι έτοιμη, θα βγάλει το μικρό της από το κρησφύγετο, όπου θα έχουν πρόσβαση σε έναν ειδικά σχεδιασμένο βιότοπο μητρότητας που επιτρέπει στη μαμά Jillian να παρακολουθεί το μικρό της ενώ εξερευνούν την ύπαιθρο για πρώτη φορά. Οι ειδικοί στη φροντίδα της άγριας ζωής εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί όταν το μικρό είναι 10 έως 12 εβδομάδων, αν και θα εξαρτηθεί από την υγεία και τη συμπεριφορά του.

Πηγή: San Diego Zoo

[mc4wp_form id="278"]