Η ηθοποιός Kate Winslet είπε στο BBC ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να γιορτάζουν «ότι έχουν ένα πραγματικό σώμα», μια δήλωση που έκανε αφού της ζήτησαν στις πρόβες της επερχόμενης ταινίας της να καθίσει πιο όρθια για να κρύψει την κοιλιά της που δίπλωνε.

Μιλώντας για την επερχόμενη ταινία της “Lee on Sunday” με τη Laura Kuenssberg, η Winslet είπε ότι ήταν δουλειά της να μοιάζει με τον χαρακτήρα της – το μοντέλο μόδας που έγινε η αναγνωρισμένη φωτογράφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Elizabeth Lee Miller. «Δεν σήκωνε βάρη, ούτε έκανε πιλάτες. Έτρωγε τυρί, ψωμί και έπινε κρασί και δεν ασχολιόταν πολύ. Οπότε, φυσικά, το σώμα της θα ήταν λιγότερο», είπε η ηθοποιός.

Δήλωσε ακόμα ότι οι γυναίκες πρέπει να γιορτάζουν «το ότι έχουν ένα πραγματικό σχήμα σώματος και ίσως έχουν μερικές επιπλέον καμπύλες».

«Είμαστε τόσο συνηθισμένες να μην το βλέπουμε απαραίτητα ως ωραίο και να το απολαμβάνουμε. Το περίεργο είναι ότι το βλέπουμε στον καθρέφτη και το επικρίνουμε», είπε. «Είναι ενδιαφέρον το πόσο αρέσει στους ανθρώπους να βάζουν ταμπέλες στις γυναίκες».

Η Winslet είπε ακόμα ότι το είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνεται και να ακούγεται. «Η ζωή είναι πολύ μικρή», πρόσθεσε. «Δεν θέλω να κοιτάξω πίσω και να πω «γιατί ανησυχούσα γι’ αυτό το πράγμα» και έτσι μάντεψε – δεν ανησυχώ πια».

Η ταλαντούχα ηθοποιός έχει δώσει έμπνευση στις γυναίκες και έχει μιλήσει ανοιχτά κατά της ντροπής του σώματος στο παρελθόν. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Harper’s Bazaar UK, η Winslet αποκάλυψε ότι της είπαν να κάθεται πιο ίσια για να κρύψει την κοιλιά της ενώ ήταν στο σετ της επερχόμενης ταινίας της. «Υπάρχει μια σκηνή που η Lee κάθεται σε ένα παγκάκι με μπικίνι και κάποιος από το crew της ταινίας διέκοψε μεταξύ των λήψεων για να μου ζητήσει να καθήσω πιο ίσια ώστε να μη φαίνονται οι δίπλες της κοιλιάς μου. Όμως, ήταν σκόπιμο από πλευράς μου να φαίνονται».

Η ηθοποιός ρωτήθηκε ακόμα αν την πειράζει να δείχνει «λιγότερο τέλεια» στην οθόνη και απάντησε: «Το αντίθετο. Είμαι περήφανη γι’ αυτό γιατί σε αυτό το σώμα ζω, και αυτό έχει σημασία. Δεν θα μου περνούσε από το μυαλό να το καλύψω. Νιώθω πιο άνετα με τον εαυτό μου καθώς περνάει κάθε χρόνος. Μου δίνει τη δυνατότητα να αφήσω τις απόψεις των άλλων να εξατμιστούν», πρόσθεσε.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]